Lelépő
Image default

Balival és a Maldív szigetekkel került egy lapra Budapest

A Tripadvisor idén is elkészítette a felhasználók értékelései alapján a világ legjobb nászutas úti céljait. Budapest pedig a rangsorban az első húszban végzett.

Ide vágynak 2024-ben a nászutasok

A Tripadvisor 2024-re vonatkozóan is összeállította Travelers’ Choice rangsorát, amiben a legjobb nászutas desztinációkat gyűjtötték össze a világ minden pontjáról. Az első helyen Bali szigete végzett, az ezüstérmes a vietnámi Hoi An kikötőváros lett, míg a bronzérmesnek a Maldív-szigeteket kiáltották ki. Az első ötbe be tudott még kerülni Dominika és Mauritius is.

Budapest a világ legjobb nászutas úti céljainak listáján a tizenkilencedik helyet kaparintotta meg. Ezzel megelőzte egyebek mellett Prágát, Barbadost, és a festői Antigua-t is.

Budapest a gyógyfürdők fővárosa

A magyar fővárossal kapcsolatban elsősorban a gyógyfürdőket méltatta a Tripadvisor az ajánlójában. Kiemelték, hogy a gyógyfürdők városként a fürdők elképesztő tárházát kínálja Budapest, a pezsgő Gellért fürdőtől a hatalmas, 1913-ban épült neobarokk Széchenyi Gyógyfürdőig, és egy 16. századi török fürdőig.

Ahhogy fogalmaznak, Budapestet átjárja a történelem, a kultúra és a természeti szépség. Megtekintésre ajánlják az Aquincumi Múzeum római kori romokat, a Hősök terét, a Szoborparkot, valamint a Szent István-bazilika háromszáz méteres kupoláját is.

Ezt olvastad már?

A Tripadvisor utazási portál idén is összeállította turistaértékelések alapján a világ legfelkapottabb helyeinek listáját. A rangsorba egyetlen európai városként került be Brassó.

Ezt a gyönyörű erdélyi várost választották a világ egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó