Lelépő
Image default

Ezt a gyönyörű erdélyi várost választották a világ egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává

A Tripadvisor utazási portál idén is összeállította turistaértékelések alapján a világ legfelkapottabb helyeinek listáját. A rangsorba egyetlen európai városként került be Brassó.

Brassó még Casablancánál is vonzóbb

A világ legvonzóbb városainak listáján 21. helyen végzett az erdélyi ékszerdoboz, Brassó. A Tripadvisor a település hagyományos báját és a modern élet ötvözetét emelte ki, hozzátéve, itt található Európa legkeskenyebb utcája is. Megemlítették ajánlójukban a helyi madárrezervátumot és a közelben található törcsvári kastélyt is.

Brassó elképesztő városokkal találta egy lapon magát a Tripadvisor értékelése szerint. A lista élén Tokió végzett, második lett Szöul, a dobogó harmadik fokára pedig az ikonikus Halong Bay került. A top huszonöt város rangsorában

az erdélyi város megelőzte Mantát, Casablancát, Santiagot és Taipeit is.

Ezt olvastad már?

Ahogyan azt a Lelépő már megírta, Brassó önkormányzata 2023 júliusában vette át a város fölé magasodó értékes épületegyüttest, a brassói várat a román pénzügyminisztériumtól, miután a szaktárca lemondott róla.

AZ ERDÉLYI VÁROS TURISZTIKAI ÉS KULTURÁLIS CÉLRA HASZNOSÍTANÁ AZ ERŐDÍTMÉNYT.

A vár felújítása már megkezdődött, a tervek szerint megerősítik a külső falakat és a tetőzetet is. Erre 113 millió forintnak megfelelő lejt fordítanak majd. A felújítást követően a várat idén nyitnák meg a látogatók előtt.

A várat 1554-57-ben építették, majd egy tűzvész után 1618-ban újjáépítették. A kommunizmus idején a román titkosszolgálat, a Securitate börtöneként, majd levéltári lerakatként használták, később középkori étterem és fegyverkiállítás működött benne.

Lelépő, fotók: Facebook, Unsplash

Kapcsolódó