Lelépő
Image default

Fantasztikus eredményt ért el egy magyar sportoló a női hőlégballon világbajnokságon

Koalák és kenguruk földjén, Ausztráliában az időjárás, és a harminc induló közötti küzdelem sem rettentette el a magyar hőlégballon versenyzőt, Becz Ritát. A magyar sportolónő hihetetlen teljesítményt nyújtott a 5. Női Hőlégballon Világbajnokságon.

Ausztrália festői tájai felett, a levegőben szárnyalva, Becz Rita újra és újra bebizonyította, hogy a magyarok kivételes tehetségek a hőlégballonozás terén is.

Magyar hőlégballon versenyző sikerének örülhetünk

Az idei világbajnokságon a lenyűgöző tizenegyedik helyezést érte el harminc versenyzőből. Ez önmagában is elképesztő teljesítmény, de amikor megnézzük a részleteket, még inkább elképedünk.

Egy feladatban a dobogó legfelső fokára állhatott,

de emellett még egy 4. és egy 5. helyezést is bezsebelt más versenyfeladatokban.

Magyarország és Becz Rita teljesítményével sikerült megelőznünk olyan hatalmas országokat, mint

az Amerikai Egyesült Államok, Lengyelország, Japán, Lettország és Németország.

Csapata úgy fogalmaz, büszkék Rita kiváló teljesítményére, és biztosak benne, hogy még sok-sok sikert hoz a jövőben is a magyar hőlégballonozásnak.

A versenyekről

A hőlégballon versenyzés a légi sportok egyik formája. A versenyek során a résztvevőknek speciális feladatokat kell végrehajtaniuk a levegőben. Ilyen például az, hogy egy meghatározott célpontra kell pontosan leszállniuk vagy különböző navigációs kihívásokat szükséges teljesíteniük.

A versenyzők többnyire különböző típusú hőlégballonokkal versenyeznek, az események pedig látványosságuk miatt vonzzák a nézőket is.

Ezt olvastad már?

A Városliget szélén található Bethesda Gyermekkórház kórtermeinek fele a Liget felé néz,

A BETEG GYEREKEK SZÁMÁRA A SZINYEI FESTMÉNYT IDÉZŐ BALLON A GYÓGYULÁS, A KÓRHÁZBÓL VALÓ SZABADULÁS JELKÉPÉVÉ VÁLT.

Ezért egy különleges együttműködés keretében a Liget Budapest Projekt és BalloonFly ballon-kilátó egy „betegséget elengedő” ballonozással segíti a hosszabb kórházi ápolásra szoruló gyerekek terápiáját.

Városligeti hőlégballonozásra viszik a kórházat elhagyó gyerekeket

Lelépő, fotók: Beauty Fly Balloning Facebook oldala

Kapcsolódó