Lelépő
Image default

Tavasztól minden eddiginél gyorsabban juthatunk le a Balatonra

Szerdától április végéig pályafelújítást végeznek az észak-balatoni vasútvonalon, és tizenkét vasúti átjáró épül át a Mávinform tájékoztatása szerint. Több helyen ezzel párhuzamosan 60 kilométeres/órás sebesség helyett 80 kilométer/órával közlekednek majd a járatok.
 
Idén a nyíltvonali pályarészek és több állomás átépítését, felújítását végzik el annak érdekében, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek. Ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá válik a menetrendszerű vonatközlekedés.
 
Az észak-balatoni vonalon a korábbi években a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalszakaszt villamosították, az állomások részleges akadálymentesítése is megtörtént.
 
 
A most felújításra váró hétszáz méteres szakaszon jelenleg több helyen is 60 kilométer/órára korlátozták a vonatok sebességét, a felújítás után ismét 80 kilométer/órás sebességgel haladhatnak a vonatok.
 
A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon március 29-től április 5-ig a pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Balatonkenese és Balatonfüred között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.
 
 
Április 11-től 27-ig a Szabadbattyán-Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend, ez idő alatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek.
 
A tavasz folyamán érdemes lesz több alkalommal is ellátogatni a magyar tengerhez, számos sportos program várja az érdeklődőket. Hamarosan elkészül egy új kerékpárút is, így akár kétkeréken is felfedezhetővé válnak az év legszebb balatoni épületei is.
 
Lelépő.hu

Kapcsolódó