Lelépő
Image default

Öt változás, amiről tudnia kell mindenkinek, aki hajókázna egyet a Balatonon a nyáron

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) főszezonja idén július első hétvégéjén indult el, így több útvonalon is sűríti járatait és bővíti szolgáltatásait. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat és újdonságokat.

1. Sűrített járatok és bővített útvonalak

A nyár folyamán minden kikötőből a hét minden napján indulnak menetrendszerinti járatok, emellett pedig új programhajók is kifutnak, mint például a szerdai esti chill hajó Siófokról és a pénteki cirkuszkavalkád gyerekhajó Balatonfüredről és Fonyódról.

2. Új hajók és kompok

A kormányának támogatásával megépített két új katamarán és komp már forgalomban van a legforgalmasabb útvonalakon, például Fonyód–Badacsony és Siófok–Balatonfüred–Tihany között.

3. Kedvezmények

Idén a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti járatain. A menetrendi hajókon már jól bevált családi jegytípust terjesztettek ki a sétahajókra és gyerekhajókra is, kedvezményes, fix díjjal. A fogyatékkal élők ingyenesen utazhatnak mind a kompokon, mind a személyhajókon.

4. Új programok

A már népszerű gyerek- és bulihajók mellett új programokkal is bővült a kínálat, mint például az esti chill hajó Siófokról és a cirkuszkavalkád gyerekhajó Balatonfüredről és Fonyódról.

5. Új fizetési lehetőségek

A BAHART jegypénztáraiban lehetőség van SZÉP kártyával is fizetni, a hajójegyek pedig előzetesen megvásárolhatók a jegy.bahart.hu oldalon.

Lelépő, fotók: BAHART

Kapcsolódó