Lelépő
Image default

A székely fiú szerencsét próbált és bejött neki – Dokumentum film készült az egyik legnépszerűbb magyar zenekar tíz évéről

Igazi különlegességgel kedveskedik a Bagossy Brothers Company a rajongóinak. Magyarország egyik legnépszerűbb, idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő koncertzenekara dokumentumfilmet készített. A nagyívű, sok-sok zenével, látványos koncertfelvételekkel, valamint a zenekar tagjait és hátterét is részletesen bemutató interjúkkal tűzdelt mozifilm az elmúlt évtized eseményeit eleveníti meg. 

Igazi mesébe illő történet az övék

A Bagossy Brothers Company – 10 éve úton című egész estés alkotás az erdélyi kezdetektől egészen a budapesti jubileumi nagykoncertjéig követi nyomon a pop, rock és folk stílust egyedi módon ötvöző banda útját.

Sok-sok zenével, látványos koncertfelvételekkel, valamint a zenekar tagjait és hátterét is részletesen bemutató interjúkkal nyújt páratlanul gazdag moziélményt.

Nemcsak a zenekar széles rajongótáborának, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a gyergyói ötösfogat zenei világával.

A film igazi csemege minden zenerajongónak, hiszen sosem látott felvételeket mutat és izgalmas kulisszatitkokba avatja be a nézőket.

Köves Diána segítségével állt össze a kétórás film

A film dramaturgiai keretét a Bagossy Brothers Company tízéves jubileumi koncertje adja, ahol a zenekar 16 ezer rajongó előtt zenélt Közép-Európa legnagyobb fedett arénájában. A csapatban felmerült, hogy egy szokványos koncertvideóval emlékezzen meg az estéről,

az évek során összegyűlt hihetetlenül gazdag videóanyag azonban szinte kiáltott a felhasználás után.

Végül a több zenei produkciót is megfilmesítő Köves Diána vezetésével állt össze az a kétórányi anyag. Az archív felvételek felhasználásán túl a teljesség igényével járja sorba a zenekar történetének legfontosabb állomásait. Közben megszólaltja a legfontosabb szereplőket is, köztük a zenekar tagjait, a zenekar menedzserét, Szalai Attilát. Szintén megszólal az egyik legnagyobb Bagossy-sláger, az Olyan ő énekesnője, Bagossy-Bíró Barbara is, aki

szintén őszintén mesél az elmúlt tíz év sikereiről és kihívásairól.

Tündérmese, ami valósággá válik – A Bagossy igazi sikersztori

„Ami az elmúlt tíz évben történt velünk, az egy tündérmese. Amikor elkezdtük, nem gondoltuk volna, hogy ezen az évfordulón többek között nyolcszáz koncert és sikeres lemezek lesznek már a hátunk mögött. Azt éreztük, hogy érdemes lenyomatot állítanunk ennek az időszaknak, így készült el ez a film” – mondta Bagossy Norbert, a zenekar frontembere.

A december 8-i ünnepi filmvetítésekre – melyek közül az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cinema City Arénában tartott előadásokra a zenekar is ellátogat – november 22-én 10 órakor indul a jegyelővétel a filmet játszó mozikban országszerte. A játszó mozik folyamatosan bővülő listája az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Lelépő, fotók: Bagossy Brothers Company Facebook oldala

Kapcsolódó