Lelépő
Image default

Tovább bővül az ország legnépszerűbb kerékpárútja

Az Átal-ér völgyi kerékpárút Tatabánya és Tata közötti szakaszát 2020-ban az év kerékpárútjának választották. Most tovább bővül.
 
Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között. Az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.
 
A nyomvonalról három helyen leágazást alakítanak ki Dózsakert, Kertváros és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.
 
A munkálatok során csaknem öt kilométernyi útvonalat alakítanak ki. A beruházás teljes költsége 933 millió forint, ebből 733 millió uniós, vissza nem térítendő támogatás, kétszáz millió forint pedig az önkormányzat önrésze.
 
Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba. A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely
csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.
 
Ahogyan arról a Lelépő is többször írt már, csúcsra jár a kerékpárút-építés Magyarországon, a Balaton környékén túl Észak-Magyarországon és a Mecsekben is új  nyomvonalakat építenek ki. 
 
lelépő.hu, fotók: Facebook

Kapcsolódó