Lelépő
Image default

Ezeket a süteményeket akarja most mindenki megkóstolni a Balatonnál

A Balaton Sütije 2025 versenyen idén több mint harminc desszert mérkőzött meg egymással, mindegyikben megjelenik a magyar tenger varázsa. A cukrászokat a Balaton természeti kincsei, legendái, gyümölcsei és borai inspirálták, így a versenyt az ízek valódi kavalkádja jellemezte: mogyoró, dió, mandula, szilva, szőlő, bor, barack, körte, füge, áfonya és málna találkozott egyetlen tányéron.

A verseny győzteseit a Füge Feszten hirdették ki, ahol a zsűri három kategóriában választotta ki az év legjobb balatoni édességeit. A legnagyobb elismerést a Promenád Kávéház érdemelte ki, amely két díjat is elhozott: a klasszikus és a mentes kategóriában egyaránt az ő alkotásuk bizonyult a legjobbnak.

A Balaton Sütije 2025 – Hableány

A „Hableány” a Balaton mélyének titokzatos világát idézi meg. A mogyoró, a piskóta, a nugát, a málna és a selymes mousse rétegei a naplemente színeit és hangulatát jelenítik meg, a precizitás és a szenvedély tökéletes harmóniájában.

A Balaton Mindenmentes Sütije 2025 – Balaton kincsei

A „Balaton kincsei” nevű desszert a tó mélyén rejtőző titkokat és értékeket szimbolizálja. Áfonya–málna zselé, mogyorómousse és kakaós piskóta alkotja, arannyal hintett bársonybevonattal koronázva. Glutén-, tej- és cukormentes, így azok is élvezhetik, akik ételérzékenységgel élnek.

A Balaton Junior Sütije 2025 – Tópart Kincse

A jövő cukrászgenerációjának tehetségét képviseli a fiatal Lovas Nóra, a siófoki Dinasztia Cukrászda tanulója, aki a „Tópart Kincse” nevű desszerttel hódította meg a zsűrit. A családi hagyományokra építő műhelyben készült alkotás pálinkás szilvazseléből, mandulamousse-ból és karamellás bevonatból áll – ízeiben a Balaton partjának gazdagságát és kifinomultságát idézi.

Lelépő

Kapcsolódó