Lelépő
Image default

Spórolunk vagy veszítünk a karácsonyi fények elhalványításával?

Zsidai Roy, a Zsidai-csoport tulajdonosa a Mandinernek adott interjújában bírálta azt a döntést, miszerint a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken idén nem építi ki a karácsonyi díszkivilágítást.

Zsidai Roy szerint az, hogy nem lesz idén karácsonyi díszkivilágítás, mérhetetlen károkat okoz a hazai turizmusnak.

A Zsidai-csoport tulajdonosa felhívta a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely úgy indokolta a döntést, hogy a díszkivilágítás elhagyásával a főváros meg tud spórolni 28 millió forintot, ugyanakkor az önkormányzat éves büdzséje 410 milliárd forint.

„Ez 0,007 százalékot jelent, ami véleményem szerint számszakilag láthatatlan összeg, ugyanakkor a turizmusban a kár, amit okoz, nagyságrendekkel nagyobb” – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy tíz év kemény munka volt abban, hogy Budapest mint karácsonyi desztináció felkerüljön a térképre, és óriási felelőtlenségnek tartja azt, hogy egy ilyen hosszú munkát 0,007 százalék megtakarításért veszélyeztetik.

Kiemelte: a turisztikai ágazat számára gazdaságilag nagyon is fontos ez az időszak. Novembertől áprilisig ugyanis a turizmus nagyságrendekkel csökken, egyedül ez a pár decemberi hét az, amely fellendíti azt egy rövid időre.

„Nagyon rossz lenne ettől megfosztani a hazai szektort” – fűzte hozzá.

lelépő.hu, fotók: Canva

Kapcsolódó