Lelépő
Image default

Ez az ország leghosszabb autóbuszvonala

443,8 kilométer, hatvankilenc megálló, tíz óra alatt – ez a Volánbusz leghosszabb útvonalú és menetidejű járatának mérlege.

Keresztbe átszelhető az ország a leghosszabb Volánbusz járattal

A gyakorlati okokból, illetve a fenntarthatósági szemléletből kiindulva sokan indulnak belföldi utazásra tömegközlekedési eszközökön. A MÁV és a Volánbusz járatai behálózzák az egész országot, így átszállással az ország bármely pontjára el tudunk jutni bárhonnan.

Átszállás nélkül is keresztül-kasul tudjuk azonban járni Magyarországot. A leghosszabb útvonal pedig igazán figyelemre méltó.

Hatvankilenc megálló Békéscsaba és Zalaegerszeg között

Békéscsabát és Zalaegerszeget köti össze a Volánbusz leghosszabb menetidejű és útvonalú járata. Az 1499-es jelzésű autóbuszvonal hatvankilenc helyen áll meg.

Az út során érintjük egyebek mellett Orosházát, Szentest, Kecskemétet, Dunaújvárost, Székesfehérvárt, Siófokot és Keszthelyet is.

A Volánbusz oldalán elérhető információk szerint Békéscsabáról Zalaegerszegre 9 óra 55 perc alatt juthatunk el a járattal, míg a másik irányba negyed órával hosszabb útra kell számítanunk. Az útvonal teljes hossza 443,8 kilométer.

Ezt olvastad már?

Magyarországon március 1-jétől egyszerűbb és kedvezőbb tarifarendszer lesz, amelyet például a 14 éven aluliak ingyenes utazása és új, 24 órás vármegye- és országdíjtermékek jellemeznek. A kedvezményekről a MÁV-Volán-csoport adott tájékoztatást.

A MÁV-Volán csoport tájékoztatása szerint a jelenlegi tizenöt bérletkonstrukció helyett tavasztól kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg a mostani hatvanöt helyett mintegy húsz kedvezménytípus lesz.

Tíz pontban gyűjtöttük össze a változásokat, melyek az alábbi cikkünkben olvashatók el.

Nagyon sokan járnak jól a márciusban átalakuló utazási kedvezményekkel

Lelépő, fotók: a Volánbusz hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó