Lelépő
Image default

Megtelnek a magyar szálláshelyek szerelmesekkel Valentin-napon

Jelentős vendégforgalomra számíthatnak a magyar szálláshelyek Valentin-napon és az azt követő hétvégén is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) előfoglalási adatai alapján.

Romantikára vágynak a magyarok a szerelmesek ünnepén

A február 14-re regisztrált éjszakák száma tíz százalékos, február 16-18-i hétvégére várható forgalom pedig tizenkét százalékos növekedést mutat tavalyhoz képest. Fürdővárosok vezetik az úti célok toplistáját, amelyen Hévíz évek óta dobogós.

Az adatokból az is látszik, hogy valamennyi korosztály szívesen útra kel.

A Valentin-napi turisták fele-fele arányban érkeznek itthonról és külföldről február 14-én. A következő hétvégén, azaz február 16. és 18. között pedig nagyobb részben, ötvenöt százalékban a hazai utazók töltik meg a szálláshelyeket. Közel hatvan százalékuk vidéki desztinációkat választ a páros kikapcsolódáshoz.

Ezek a legnépszerűbb úti célok Valentin-napon

A hazai vendégek főként a Balatont, Mátra–Bükköt és Budapest környékét, az országhatáron túlról érkezők pedig leginkább Bük–Sárvárt, a Balatont, valamint Debrecen és térségét fedezik fel a szerelmesek napján. A legnépszerűbb települések a fürdővárosok, melyek között

Hévíz és Sárvár az éllovas.

Míg a hazai vendégek körében Zalakaros szerepel a top háromban, addig a külföldieknél Bük lett dobogós.

A Valentin-napi hétvégén országszerte Németországból, az Egyesült Királyságból és Csehországból számíthatnak a legtöbb külföldi vendégre a szálláshelyek. Budapesten várhatóan a britek, spanyolok és olaszok lesznek többségben. Vidéken főként Csehország, Ausztria és Németország turistái fordulnak majd meg a legnagyobb számban.

Lelépő, fotók: Pixabay

Kapcsolódó