Lelépő
Image default

Hazánk elsőszámú turisztikai kiállítása újra várja az utazás szerelmeseit

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2023. február 23-26. között a 45. alkalommal várja a szakembereket és az utazókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Az Utazás kiállítás legutóbb kétezerkétszáz szakember számára nyújtott lehetőséget találkozásra, kapcsolatépítésre és a piaci trendek és tendenciák megismerésére a nyitó, szakmai napon, míg a hétvégi napokkal együtt kiállítás összesen huszonhétezer látogatót vonzott.

Fő témát is kap a kiállítás – fenntarthatóság a turizmusban – hiszen a jelen helyzet következtében a fenntartható üzemeltetés vált elsődlegessé, ami egyben az ökológiai lábnyom csökkentését, a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalást is jelenti. Belföldi díszvendégüket is a kiemelt témához illeszkedően választották ki:

BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén!

Weboldaluk és applikációjuk a Balaton turisztikai térségébe kalauzolja az érdeklődőket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján.

 

A 2023. évi rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutat, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt. A Liget Budapest Projekt ma Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, melynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, vonzó intézményekkel gazdagabb park lesz.

A kiállítók bemutatkozása mellett a fenntarthatóság jegyében ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készülnek, melyek között újdonságok és visszatérő nagysikerű elemek is helyet kapnak.

A szakembereknek szóló egészségturizmus szakmai fórumon szó lesz a fenntartható fejlődésről. A konferencia fő célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban, jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható fejlesztésekre. 

A legnagyobb újdonság 2023-ban az E-Bike Test&Show lesz, mely szintén az Utazás kiállítás kiemelt témájához kapcsolódik. Az érdeklődők E-Bikekokat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhatnak, mint Valter Attila és Vas Blanka. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt.  

A rendezvény mindemellett számos további programot biztosít a látogatóknak, hiszen újra lesz Blogger Corner, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket.

Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a Járatlan Utakon Fesztivál és visszatér az Afrika Expo Budapest is.

Ráadásul az Utazás kiállítás 2023-ban ismét a Budapest Boat Show-val közösen kerül megrendezésre, így tényleg egy programokkal teli hétvége zajlik majd a Hungexpo területén.

lelépő.hu, fotók: Utazás kiállítás Facebook oldala

Kapcsolódó