Lelépő
Image default

Európa új kulturális fővárosai között Veszprém és Temesvár

2023-ban Európa kulturális életének három központja között  kettő különösen közel áll a szívünkhöz, hiszen Veszprém mellett Temesvár is a kitüntető cím birtokosa idén. 
 
A kulturális turizmus idén három európai városban összpontosul, a Veszprém, az erdélyi Temesvár és a görög Eleusis városa vonultatja majd fel a legjobb programokat. Tavaly a litvániai Kaunas, a luxemburgi Esch-sur-Alzette mellett Újvidék büszkélkedhetett Európa Kulturális Fővárosának címével.. 
Veszprém
 
Ahogyan azt a Lelépő is megírta, Veszprém lázasan készül a 365 napon át tartó programfolyamra. Az idei rendezvények között szerepelnek a népzenei koncertek és táncos rendezvények, új kulturális központ nyit meg és az ökológiai sokszínűség is a figyelem középpontjába kerül.
 
A nyitó hétvége programjai itt találhatók.
Temesvár
 
Temesvár Erdély egyik legnyüzsgőbb városa, de 2023-ban új sebességre kapcsol.
 
Átlagosan hetente harminc rendezvényt tartanak majd itt,
 
amelyek között lesznek egészen változatos zenei stílusokat felvonultató fesztiválok. Lesz punk rock, elektronikus zene, modern tánc, de a figyelem középpontjába kerül majd a fenntarthatóság és természetesen a kávé is. 
 
Eleusis
 
A görög természeti kincseiről és erőművéről híres Eleusis városa idén 465 produkcióval készül. A látogatókat fotókiállításokkal, akrobata-előadásokkal szórakoztatják majd, de az örmény népirtásról szóló színházi elődás is várhatóan hatalmas sikertarat majd. 
 
lelépő.hu

Kapcsolódó