Lelépő
Image default

Egy budapesti luxusszálloda munkatársa kapta a világ legrangosabb nemzetközi szakmai elismerését

A concierge-ek legrangosabb nemzetközi szakmai elismerését kapta meg Tóth Réka, Budapest legújabb ötcsillagos szállodája, a Dorothea Hotel concierge-e. A kitüntetés nem csak a szakmai munka elismerése, hanem egyben minőségbiztosítás is a vendégek számára.

Aranykulccsal gazdagodott Dorothea Hotel concierge

A Les Clefs d’Or (azaz, Az Aranykulcsok) a szállodaportások szakmai szövetsége. A szervezet mintegy négyezer taggal rendelkezik több, mint nyolcvan országban és ötszázharminc helyszínen, a világ minden szegletét lefedve.

Az 1929-ig visszanyúló gyökerekkel rendelkező Les Clefs d’Or-t hivatalosan 1952-ben alapították Franciaországban, mint nonprofit szervezetet, amely két alappilléren nyugszik.

Ezek a szolgáltatás és a barátság.

Ezt az elismerést kapta most meg Tóth Réka, Budapest legújabb ötcsillagos szállodája, a Dorothea Hotel concierge-e.

Szakmailag több mint pengének kell lenni

Mielőtt valaki elnyerné az aranykulcs viselésének jogát, a jelentkezőnek többéves szállodai concierge tapasztalattal kell rendelkeznie, átfogó teszteket kell sikeresen teljesítenie, és kétséget kizáróan bizonyítania kell, hogy képes a legmagasabb színvonalú szolgáltatás nyújtására.

A szervezet tagjai könnyen felismerhetőek, hajtókájukban hordott aranyszínű, keresztezett kulcs kitűzőikről. A beérkezett jelentkezéseket a Les Clefs d’Or felvételi bizottsága bírálja el. Utolsó lépésként pedig egy interjún kell a jelentkezőnek részt vennie, ezután születik döntés a tagság megadásáról.

Tóth Rékáról

Tóth Réka a Dorothea Hotel nyitását megelőzően csatlakozott a szálloda csapatához, ahol aktívan részt vett az előkészületekben is. Tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetemen folytatta. Karrierje során többek között az InterContinental és a Sofitel csapatát is erősítette.

Szakmai útja során több, mint négyéves concierge tapasztalatot szerzett, valamint közel tíz éve aktív tagja a hazai szállodaiparnak, ezzel megfelelve az aranykulcs tapasztalati elvárásainak.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy elnyerhettem az aranykulcs tagságot és mostantól én is képviselhetem Magyarországot a Les Clefs d’Or nemzetközi szervezetében. Úgy gondolom, hogy a kivételes vendégélmény megteremtéséhez elengedhetetlen az elkötelezettség a kiemelkedő szolgálatás nyújása iránt, amiben az aranykulcs viselése minden bizonnyal segítségemre lesz” – mondta Tóth Réka.

Lelépő, fotó: Hotel Dorothea

Kapcsolódó