Lelépő
Image default

Teljes pompájukban a hazai rózsakertek – Itt tegyél egy sétát a virágos élményért

A rózsák bámulatos szépsége és illata mindig is vonzotta a virágok szerelmeseit. Magyarország különböző pontjain található rózsakertek idén is teljes pompájukban várják a látogatókat. Összegyűjtöttünk néhány különleges helyszínt, ahol a virágok kavalkádjában gyönyörködhetünk és feltöltődhetünk a természet alkotta csodákkal.

 Szegedi Füvészkert Rózsakertje

A Szegedi Füvészkert híres rózsakertje a város egyik ékköve. Itt több száz különböző rózsafajta csodálható meg, amelyek színpompás virágzásukkal kápráztatják el a látogatókat. A kert nyugodt környezete és gazdag növényvilága tökéletes helyszín egy kellemes sétához vagy akár egy piknikhez is.

Pécsi Püspökség Rózsakertje

Pécs szívében található a Pécsi Püspökség lenyűgöző rózsakertje az egyházi épületek közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A kert elegáns kialakítása és a gondosan ápolt rózsatövek egyedi atmoszférát teremtenek. Az itt található rózsafajták sokszínűsége és a kert történelmi hangulata különleges élményt nyújt minden látogatónak.

A fertődi Esterházy-kastély

A Fertődön található Esterházy-kastély kertje nemcsak a kastély látogatóit vonzza, hanem a rózsák szerelmeseit is. A kastély rózsakertje elegáns és romantikus környezetben helyezkedik el, ahol a látogatók több száz rózsafajta között barangolhatnak. Az impozáns épület és a színes virágok harmonikus egységet alkotnak, tökéletes helyszínt biztosítva egy emlékezetes kiránduláshoz.

Több, mint tízezer virág bontja szirmait az ország legszebb rózsakertjében

Szőreg

Szőreg neve szinte egybeforrt a rózsatermesztéssel. A település híres rózsakertjei évente számos látogatót vonzanak. A szőregi rózsák különlegessége nemcsak szépségükben, hanem minőségükben is rejlik. Itt nemcsak a virágok látványában gyönyörködhetünk, hanem betekintést nyerhetünk a rózsatermesztés hagyományaiba és folyamataiba is.

Budatétény Rózsakert

Budapest déli részén, Budatétényben található a város egyik legszebb rózsakertje. A Budatétényi Rózsakert gazdag növényvilága és gyönyörű virágai különleges élményt nyújtanak a látogatóknak. A kertben sétálva nemcsak a virágok szépségében, hanem a nyugalmat árasztó környezetben is feltöltődhetünk.

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak és Györkő Zsombor

Kapcsolódó