Lelépő
Image default

Tobozszüretre és fantasztikus borkóstolóra vár szombaton a Folly Arborétum

A szokatlanul forró és száraz nyárnak, majd az azt követő, átlagosnál is melegebb ősznek köszönhetően a tobozok már az évszak eleje óta folyamatosan érnek, amelyet most szombaton le is szüretelnek
 
November 19-én tartja hagyományos tobozszüretét a Folly Arborétum, amelynek során cédrusaikról és ciprusaikról takarítják be a tobozokat részben alpintechnikai eszközökkel, részben pedig kézzel. Idén egy újdonsággal is készülnek: azokat a látogatókat, akik megkeresik az összes, szüretbe bevont fát és ott összegyűjtik a látogatásukat igazoló pecséteket, ciprusmagonccal ajándékozzák meg. 
 
 
A szüretre folyamatosan, tizenegy és tizenöt óra között kerül sor
 
– ugyanebben az időben toboz- és termésbemutatóval is várják a látogatókat, közvetlenül a bejáratnál. A tobozokat kizárólag magfogás céljából szüretelik le, nem vihetők el, de a szüret napján a Folly ajándéktobozokkal kedveskedik a vendégeknek, akik erdei fenyő, feketefenyő, himalájai selyemfenyő, atlaszcédrus és ciprus tobozok közül választhatnak majd.
 
 
A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban.
 
Akik ezen a napon ellátogatnak hozzánk, ráadásul az éttermük hétvégi ajánlatát is megkóstolhatják, ami ezúttal fokhagymás sült oldalas lesz, hagymán pirított burgonyával és párolt lilakáposztával, desszertként pedig a pirított fenyőmagos Folly krémest ajánlják.
 
 
Délután három órakor a gyerekeket egy közös játékra hívják: a páfrányfenyők előtti területen tobozkirakót szerveznek, ahol a legkisebbek kipróbálhatják magukat egy tobozokból álló fenyőforma-alakzat kirakásában. Ugyanebben az időpontban a felnőtteket Boróka borkóstolóra invitálják, a borkóstolójegy ellenében látogatható programon Boróka fehér, Boróka rozé és Boróka vörösbort lehet megkóstolni. 
 
lelépő.hu, fotók: Folly

Kapcsolódó