Lelépő
Image default

Ismét látogatható a Balaton legszebb panorámáját nyújtó tihanyi kilátó

Befejeződtek a tihanyi Őrtorony-kilátó festési és karbantartási munkálatai, így immáron megszépülve várja ismét a kirándulókat – tájékoztatott a Bakonyerdő a közösségi oldalán.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, május közepén zárták le ideiglenesen a Balaton legszebb panorámáját nyújtó kilátót, akkor pontosan nem lehetett tudni, mikor lesz újra látogatható.

Az Őrtorony-kilátó tökéletes úti cél lehet a hétvégi kiránduláshoz. A Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, a 216 méter magas Apáti-hegyen épült. Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával.

A SZINTEK TELJES EGÉSZÉBEN KÖRBEJÁRHATÓK, A KILÁTÓ TELJES MAGASSÁGA 16,5 MÉTER.

A kilátóból kelet felől elénk tárul a Külső- és a Belső-tó, Tihany, távolabb pedig Balatonfüred városa. A Balaton víztükrén túl, nyugatra a Csúcs-hegyet, Nyereg-hegyet, a Sajkodi-öblöt és a közelebbi településeket is megcsodálhatjuk.

A Balatonnál azonban mindig zajlik az élet. Virágoznak a pipacsmezők és végre jó híreket kaptunk a magyar tenger vizével kapcsolatban is. Ráadásul hamarosan egy csodálatos zarándokútvonalat is felavatnak az elcsendesedésre vágyóknak.

Lelépő.hu, fotók: Bakonyerdő Zrt és Ambient Lights

Kapcsolódó