Lelépő
Image default

Öt őszindító teljesítménytúra, amit nem érdemes kihagynod

Az ősszel a természet a legszebb arcát mutatja, érdemes kihasználni a vénasszonyok nyarát arra, hogy felfedezzük hazánk rejtett kincseit. Erre remek alkalmat adnak a teljesítménytúrák, melyek során nem csak a hegyeinket ismerhetjük meg, hanem a saját határainkat is feszegethetjük. Mutatunk néhány remek lehetőséget szeptember elejére.

Alpannonia teljesítménytúra

A Zöld Kalandok – Borostyánkő Természetbarát SE szervezésében idén is sor kerül az Alpannonia teljesítménytúrára szeptember 2-án. 5, 10, 15, 25 kilométeres távok között lehetett választani, így mindenki megtalálja a számára legideálisabb terepet és kihívást. A körtúrák a kőszegi Poncichter Borozótól indulnak és ott is érnek véget. A teljesítménytúra része az IVV-túrasorozatnak, a Dunántúl Kupa, valamint az Észak-Dunántúli Kupa (ÉDK) túráinak.

További információk itt.

Eger Csillaga Teljesítménytúra

Az EGER CSILLAGA a Bükkben megrendezésre kerülő teljesítménytúra, melyen a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. Ezek tizenöt, huszonöt és ötvenöt kilométeres távok. A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül.

Részletek itt.

Máramarosi Hazajáró Túra

Húsz kilométeres máramarosi túrázásra hív a Hazajáró szeptember első vasárnapján. A kirándulás során a Kakastarély, Gutin és a Három Apostol (Kis Gutin útvonalon haladnak. Az ötszáznegyvenhárom méteres szintkülönbségű túra közepes nehézségi fokú.

Részletek ide kattintva.

Vadrózsa 160/50/30/20/10 teljesítménytúra

A Hérics TTSE 2023. szeptember 2-3. rendezi meg a Vadrózsa teljesítménytúráját, mely Rózsaszentmártonból indul. Idén 10, 20, 30, 50 és 160 kilométeres távokból lehet választani. A 160-as, 50-es és 30-as táv részre az ITRA nemzeti ligájának, emellett Itra és UTMB pontokat gyűjthetnek ezeken a távokon, mellyel kvalifikációt szerezhetnek sok külföldi versenyhez. 160-as táv része az MSTSz Magyar Nemzeti Teljesítménytúra Bajnokság hosszútávú futamának.

További információk itt.

Hegyhát Teljesítménytúra

A Varga Jenő Természetbarát és Sportegyesület szervezésében szeptember 9-én kerül sor a Hegyhát Teljesítménytúrára, amin 10, 20, 30, és 50 kilométeres távokon várják a kirándulókat. A rajt és a cél a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központ.

Részletek itt.

Lelépő, fotók: Facebook, Csodálatos Magyarország

Kapcsolódó