Lelépő
Image default

A valaha volt tíz legnépszerűbb kiállítás közé került a Szépművészeti monumentális Csontváry-tárlata

Már több mint százhetvenezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállításra. A tárlat az intézmény történetének tíz leglátogatottabb kiállítása közé került.

A vasárnapig látható tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is nyitva áll a látogatók előtt. Az utolsó hétvégén a hosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően egy órával korábban, kilenc órakor nyitja meg a kapuit az intézmény. Annak érdekében, hogy minél többen láthassák, a tárlat este kilenc órakor zár majd.

Közös munka eredménye

A 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar alkotásaiból nyílt tárlat a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum együttműködésével jöhetett létre. A festőgéniusz életművének legjelentősebb műveit őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított tárlat a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek részeként nyílt meg a Szépművészeti Múzeumban.

A negyvenöt művet felvonultató kiállítás tisztelgés a magyar festészettörténet egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt.

Elképesztő Csontváry-alkotások uralják a múzeum tereit

A két intézmény egyesített gyűjteményének köszönhetően a kiállításon együtt látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa. Megtekinthető a nagyméretű Taorminai görög színház romjai és a Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye. Ezek mellett pedig lenyűgözi a látogatókat a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című alkotásai is.

A negyvenöt művet – köztük a csaknem harminc négyzetméteres Baalbeket és a többi óriásfestményt – bemutató kiállítás teljes képet nyújt Csontváry Kosztka Tivadar fő témáiról, motívumairól és életéről.

Lelépő, fotók: Szépművészeti Múzeum Facebook oldala

Kapcsolódó