Lelépő
Image default

Különleges elismerést kapott egy szegedi kávézó

Magyarország első kávézójaként a szegedi Kék Elefánt Kávézó nyerte el a globálisan alkalmazott Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.

A kávézó – ahogyan arról a Lelépő is beszámolt – a lillafüredi Hotel Palota és a Humtour – vidéki kalandok után harmadikként csatlakozott azon hazai szolgáltatókhoz, akik sikeresen teljesítették a szigorú minősítési folyamatot.

A Kék Elefánt elkötelezettsége a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság iránt példaértékű a vendéglátóiparban. A specialty kávézóban olyan kávékat használnak, amelynél a termesztők a kisebb mennyiségű, de jobb minőségű kávétermesztést preferálják, nem károsítva a környezetet, összhangban dolgozva a természettel.

A családias, minőségorientált kávézó alapítója, Jarjabka Zoltán, kiemelte, céluk, hogy különös gondossággal termelt, szüretelt és pörkölt kávészemekből hozzuk ki azt az ízt, ami bennük rejlik.

„Egy olyan helyet teremtettünk, ahol vendégeink kikapcsolódhatnak, kérdezhetnek a baristánktól, és többet tudhatnak meg a speciality kávézás világáról. A fenntarthatóság kiemelten fontos számunkra, hiszen azt szeretnénk, ha gyermekeink is egy élhető, boldog világban nőnének fel” – magyarázta.

A kávézó a Good Travel Seal minősítést az ECOTOURS program keretében szervezett fenntarthatósági projekt részeként nyerte el, melynek során az Innotime Hungary Kft. biztosította a szakmai felkészítést. A tulajdonos szerint a minősítés nem volt könnyű, de rengeteg új tudást és tapasztalatot hozott számukra, amely segíti őket abban, hogy még tudatosabban álljanak a fenntarthatósághoz.

Lelépő

Kapcsolódó