Lelépő
Image default

Ma este gyertyagyújtással emlékeznek Suhajda Szilárdra

Egykori iskolája a Békéscsabai Belvárosi Átalános Iskola és Gimnázium gyertyagyújtást szervez vasárnap estére az intézményük bejárata elé. Így kívánnak emlékezni a tragikus körülmények között eltűnt hegymászóra, Suhajda Szilárdra.

„Gyújtsunk egy mécsest Suhajda Szilárdért! Találkozzunk egykori iskolája, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium bejárata előtt 2023. május 28., 20.00 órakor és gyújtsunk egy-egy mécsest” – írja közösségi oldalán az intézmény.

Mint ismert, a tegnapi napon a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják. A földi keresést befejezték.

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt.

2014-ben a 8051 méteres Broad Peaket, 2019-ben első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t. 2022-ben a 8516 méteres Lhocét mászta meg pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül. A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül.

Lelépő.hu, fotók: Suhajda Szilárd facebook oldala

Kapcsolódó