Lelépő
Image default

Erőss Zsolt özvegye megválaszolta a Suhajda Szilárddal kapcsolatos leggyakoribb kérdést: Miért ment oda?

Az elmúlt napokban egy ország szurkolt Suhajda Szilárd magyar hegymászónak, hogy élve lejusson az Everestről. A mai napon a keresését abbahagyták, az utolsó reménysugár is elszállt. Szilárd azonban beírta magát a magyar sporttörténelembe. Egyetlen magyar sem jutott olyan magasra az Everesten oxigénpalack nélkül, mint ő.

Sterczer Hilda, Erőss Zsolt legendás hegymászónk felesége a közösségi oldalán tesz pontot arra a vitára, ami a közösségi médiában zajlik.

„Miért ment oda”?! „Minek ment oda?!” – kérdezik sokan.

Nála jobban pedig nem sokan tudnák ezt hitelesen megválaszolni. Nem csak azért, mert Erőss Zsolt feleségeként megjárta a magasságokat és a mélységeket, hanem azért is, mert maga is két 8000-es csúcs megmászója, emellett pedig mentálhigiénés szakember és két gyermekes édesanya. A Hópárduc Alapítvány egyik vezetője, aki ma is ápolja néhai férje emlékét. Sterczer Hilda posztját változtatás nélkül közöljük.

„Mi is az élet?
Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért!
Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele:

Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?

Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el. Napról, napra, és még csak nem is tudunk róla.
Nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra.
Fizikailag ugyan élünk, de azt életet éljük, amit élni szeretnénk?

A hegymászó él. Igazán él.

Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele.
Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban.”

Lelépő.hu, fotók: Suhajda Szilárd Facebook oldala

Kapcsolódó