Lelépő
Image default

Bajor söröző nyílik Valentin-napon a budai várban

Kétszázötven fő befogadására alkalmas bajor sörözőt nyit a Budai Várban a Zsidai Gasztronómiai Csoport. A Spíler Biergarten február 14-étől fogadja a sörök, a kolbász és a malaccsülök szerelmeseit.

Az Octoberfest élményei kelnek életre a Spíler Biergartenben

Miután Spíler Béla visszatért a müncheni Octoberfestről, egyfolytában csak arra az életteli és vibráló légkörre tudott gondolni. Az a zene lüktetett füleiben éjjel-nappal. A tánc, a nevetés és a baráti beszélgetések jutottak eszébe. A lederhosenben és dirndlben koccintó emberek, a literes söröskorsókat cipelő csinos pincérlányok jártak az eszében.

Na, meg persze a csülök, a bratwurst és a pretzel.

Megannyi sztori jutott eszébe a pár napos kiruccanásról, és mindig csak huncutul mosolygott és kacsintott, ha az ottani történetekről faggatták.

Nem sokat habozott: belevágott legújabb projektjébe, a Spíler Biergartenbe. A célja, hogy Budapestre is elhozza a bajor sörözők és sörkertek megismételhetetlen hangulatát, csak egy kicsit más köntösben – írja közleményében a Zsidai Gasztronómiai Csoport.

A bajor konyha esszenciája vonul fel

Zsidai Royék február 14-én nyitják meg az új vendéglátóhelyet a Budai Várban, a Dísz tér 8. alatt. Úgy tudni, a Spíler Biergartenben terasszal együtt kétszázötven vendég tud leülni egyszerre.

Az étterem házias ételekkel, rántott húsokkal és főzelékekkel, illetve olyan sörkerti klasszikusokkal készül, mint a kolbász vagy a malaccsülök. De kóstolhatunk burgereket és pizzákat, valamint kézműves söröket és számos fröccsöt is.

Lelépő, fotók: Octoberfest, Spíler Biergarten Facebook oldala

Kapcsolódó