Lelépő
Image default

Az ország egyik legvarázslatosabb meseösvénye kalandos téli sétára csábít

A Soproni-hegység elvarázsolt, kilencszáz méteres erdei útja a Boszorkány meseösvény. A soproni Kalandpark bejárata mellett induló és a Károly-kilátóhoz vezető út mellett különleges feladatok, mesebeli élmények és izgalmas játékok fogadják az erdőlátogató családokat.
 
A Boszorkány meseösvény kezdetét egy mesebeli farönk házikó jelzi. Az ablakaiban elhelyezett táblák hasznos információkkal látják el az útnak indulókat. A kis házban található kincses térkép segítségével rögtön kezdődhet a nagy kaland a varázslatos erdőben.
 
A meseösvény nyolc állomásán kijelölt feladatok megoldása közben rengeteg élménnyel és új ismeretekkel gazdagodnak a bátor kincskeresők.
 
A gyerekek megoldhatják a boszimese-kvízt, végigmehetnek a fekete macskák ösvényén, meghallgathatják az erdő hangját, egyensúlyozhatnak a babona-farönkön.
 
Ha szerencséjük van, még a Csendtündérrel is találkozhatnak.
 
Megismerkedhetnek az erdei varázsnövényekkel és a legősibb boszorkányhívogató dallammal is. Kereshetik a boszorkánykövet és a varázspálcát. Beleolvashatnak a Nagy Boszorkánykönyv seprűhasználati szabályaiba, mielőtt seprűre pattannak a röppályán.
 
 
A meseösvény feladattábláin különleges rajzok találhatók: seprűn repülő boszorkány, fekete macska, nagy szemű denevérek, fortyogó boszorkányüst, boszorkányseprű és boszorkánysapka.
 
Az ösvény végén egy erdei játszótér várja az izgalmas túra résztvevőit.
 
 
Ez a nyolc állomásból álló erdei tanösvény méltán lett az óvodások és a kisiskolások kedvelt kirándulóhelye, mert érdekes játékokon, ügyességi feladatokon és boszorkányos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg az erdővel és a benne élő varázslatos lényekkel.
 

Kapcsolódó