Lelépő
Image default

Csodálatos látványt nyújt a szirmait bontó tavasz a Sár-hegyen – képgalériával

Csúcsra jár a tavasz a Sár-hegy környékén. Szebbnél szebb virágok nyílnak és a vérszilvák is teljes pompájukban várják hódolóikat.

Meseszép a tavasz a Sár-hegyen

Olvasónk, Tokaji Tímea az elmúlt napokban több alkalommal is felsétált a Sár-hegyre. Kökörcsin „vadászatra” indult, illetve a gyönyöstarjáni vérszilva fasort is meg szerette volna csodálni napfelkeltekor. Ennél azonban jóval több minden fogadta. Az éledő természet és a tavasz mind az ezer színével.

A kirándulásairól készült felvételeket a Lelépő hivatalos Facebook csoportjában osztotta meg.

A Sár-hegyről

A Sár-hegy Gyöngyös északkeleti határában található, és magassága eléri az ötszáz métert. Lejtőit dús szőlőültetvények borítják, melyek közel helyezkednek el a 3-as főúthoz. A legegyszerűbben az onnan elágazó 2416-os útról (Abasár, Verpelét és Eger irányába) lehet megközelíteni.

A Sár-hegy a Központi-Mátra vulkanikus tömbjének dél felé előreugró, félszigetszerű hegye. Gazdag és egyedi élővilága miatt száznyolcvanhat hektáros területét már 1975-ben védetté nyilvánították.

Ezt olvastad már?

Elképesztő fotósorozatot készített tavaly ilyenkor Tokaji Tímea a Salgó várából, melyet a Facebookon tett közzé. A napfelkelte varázslatos színeket hozott magával, ahogy pedig a fotós fogalmaz,

LÁTVÁNYT MEGFŰSZEREZTE AZ A MINIMÁL KÖD/PÁRA, AMI BELEPTE A TÁJAT, MÉG SEJTELMESEBBÉ TÉVE A TEREPET.

Ilyen földöntúli látvány a tavaszi napfelkelte Salgó várából – képgalériával

Lelépő, fotók: Tokaji Tímea

Kapcsolódó