Lelépő
Image default

Budapest új tetőteraszáról egészen különleges arcát mutatja a magyar főváros

Megnyílt a Pénzmúzeum Panoráma Terasza, ahonnan Buda egy eddig kevéssé ismert látképe tárul elénk. A Panoráma Terasz a múzeumi látogatók szármára elérhető, illetve június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján külön regisztrációval lesz megtekinthető.

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy egyedülálló épület szélesebb körben történőmegismertetése.

Az ez irányban tett első lépés az „Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig” című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén. Ahogyan arról a Lelépői s beszámolt, a tárlat az ingatlan múltján keresztül Sándy Gyula építészmérnököt igyekszik reflektorfénybe állítani.

Sándy száz éve tervezte meg a Széll Kálmán tér és Buda ikonikusépületét.

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén a múzeum látogatói számára érhető el.

A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik, kivéve a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én ugyanis délután négy és éjfél között vezetett túra keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a ház és a terasz érdekességeivel. Az időpontokra ide kattintva lehet jelentkezni.

A Pénzmúzeum nemrégiben rangos elismerést zsebelt be. Ezüstérmet hozott haza, ezáltal a világ legjobbjai között szerepelt az idei FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű, a Wall Street Journal által támogatott Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton, az örökségvédelem kategóriában. A további díjazottak sora ide kattintva olvasható el.

Mint ismert, az egyedi ikonikus műemléki épületet az eredeti tervek alapján az eredeti anyagokkal, technológiával és igényességgel állították vissza az építéskori állapotára. Az épületbelsőt igényesen, egyedi berendezéssel, a belső tereket gazdagító kortárs magyar képzőművészeti alkotásokkal alakították ki.

Lelépő, fotók: Pénzmúzeum

Kapcsolódó