Lelépő
Image default

Fergeteges siker: magyar turisztikai attrakciók taroltak a világ legjobb ingatlanfejesztéseinek versenyén

A magyar ingatlanfejlesztések öt ezüstéremmel ismét a világ legjobbjai között szerepeltek az idei FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű, a Wall Street Journal által támogatott Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

Úgy tudni, a nemzetközi zsűri nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemléképületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát.

Íme a díjazott ingatlanfejlesztések

Az örökségvédelem kategória második díját nyerte az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum.

Az egyedi ikonikus műemléki épületet az eredeti tervek alapján az eredeti anyagokkal, technológiával és igényességgel állították vissza az építéskori állapotára. Az épületbelsőt igényesen, egyedi berendezéssel, a belső tereket gazdagító kortárs magyar képzőművészeti alkotásokkal alakították ki.

Más ingatlanfejlesztések is sikereket értek el. Közösségi létesítmény kategória második helyezettje a „HUNGEXPO” Kongresszusi és Kiállítási Központ. Az irodaház kategória második díját nyerte az Aréna Business Campus A Épület. Az alacsony lakóépület kategória második díját nyerte a Flatco Apartmanház.

A Tisza-tavi beruházásokat is elismerték

A közösségi infrastruktúra kategória második díjasa a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése pályamű. A Poroszló-Tiszafüred kerékpárút a közúti forgalomtól elválasztott biztonságos összeköttetést biztosít a Tisza-tó két jelentős települése között. A fejlesztés lehetővé tette, hogy

a tó teljes egészében körbe-kerékpározhatóvá váljon, ezáltal hozzájárult a térség ökoturisztikai fellendítéséhez.

Mint ismert, az 1951-ben alakult, több, mint hatvan országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A FIABCI World Prix d’Excellence célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

A világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatának történetében eddig öt kontinens harminchét országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A nemzetközi zsűriben idén harmincegy ország hatvanhárom tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó