Lelépő
Image default

Több mint egymilliárd forintból újult meg az ikonikus pécsi tévétorony környezete

Befejeződött a pécsi tévétorony környezetének megújítása. Az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával.

Az aktív kikapcsolódást támogatja a pécsi tévétorony megújult környezete

A pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint a város felett magasodó 535 méteres Misina csúcsán zajló beruházás során újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját és rendezték a környezetét.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával négyszintes, többfunkciós központot hoztak létre. Az alagsorban öltöző, mosdó, zuhanyzó, csomag- és értékmegőrző, a földszinten infopont, büfé, túra- és sportbolt, bérelhető klubterem kapott helyet, míg

a kilátóként is funkcionáló emeleti szinten „lombkoronastéggel” és „skybarral” kiegészülő teraszt alakítottak ki.

Megújultak az épület közelében a zöldterületek is, továbbá játszótér, szabadtéri fitneszpark, míg a kerékpárral érkezők számára szervízpont, mosó- és tárolóhely létesült. A szolgáltatásokat 2024 elejétől lehet igénybe venni – jelezték a közleményben.

A lakosság dönthetett a tévétorony megújulásáról

Még februárban számolt be a Lelépő arról, hogy a pécsi önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét.

A LEGTÖBB VOKS A TERMÉSZETJÁRÓK ÉS A SPORTOLNI VÁGYÓK IGÉNYEIT SZOLGÁLÓ MOZGÁS- ÉS TÚRAKÖZPONT LÉTREHOZÁSÁRA ÉRKEZETT.

Ezt olvastad már?

A világjárvány után idén ismét kihirdették a Holnap városáért díj nyerteseit – olvasható az MTI-hez kedden eljuttatott szervezői közleményben. A nemzeti fenntartható városdíj a City Hungary program elismerése, amelyet 2013 óta ítélnek oda.

Ez a fővárosi kerület lett idén a „Holnap városa”

Lelépő, forrás: MTI

Kapcsolódó