Augusztus elsején hirdették ki az ország tortája verseny győzteseit. A díjnyertes tortákat már az augusztus 20-i ünnepségeket megelőzően is megkóstolhatjuk az ország több pontján.
Az árusító cukrászdák listáját augusztus 17-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog. A torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az Ipartestület tagjai készíthetik.

Ami pedig már biztos:
augusztus 19-től lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában.
Egy szelet sütemény ára 1300-1400 forint körül fog alakulni, míg a Magyar Ízek Utcájában ennél is magasabb, 1400-1500 forint körüli árra lehet majd számítani.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja, a „SPICCES FÜGE RESPEKTUS” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A második helyezett a Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) által készített „Betyáros málna” lett. A harmadik helyen a „Merengő”, Szabóné Tarján Barbara (Nonna Desszertbár, Szada) alkotása végzett.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Lawal-Papp Zsófia makói cukrász nyerte a „Kikelet” fantázianevű alkotással. A verseny második helyezettje Novák Ádám és Csonka László a szegedi Reök Kézműves Cukrászda cukrászainak alkotása, a „Tökmag málna” lett. A harmadik díjat Raffer Gabriella, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda cukrásza érdemelte ki a „Randevú” torta megalkotásáért.
Az ország tortája versenyről
Mint ismert, a Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.
Lelépő


