Lelépő
Image default

Ekkora az ország legnagyobb, új rekorder kucsmagombája

46 és 30 dekás kucsmagombát talált Péczka Judit Soltvadkerten, ezzel megdőlt az országos rekord. Nem is kicsivel, hiszen az eddigi legnagyobb, regitrsztált példány 27 dekagramm volt, amire 19 dekagrammot vert a nagyobb példány.

Úgy tudni, Péczka Judit április 25-én találta a soltvadkerti határban a kapitális méretű kucsmagombát, amelynek súlyát hitelesítették is, így hamarosan oklevelet is kaphatnak az új rekordról. Ahogyan az a megtaláló által készült fotón is jól látszik,

a nagyobb méretű kucsmagombája 46 dekagrammot nyomott.

De a kisebb is hatalmas és már az is önmagában új rekordot állított volna fel, hiszen az eddigi legnagyobb regisztrált kucsmagombája három dekagrammal könnyebb volt.

Péczka Judit a rekordról várhatóan elismerő oklevelet fog kapni, melynek másolatát igazi lokálpatriótaként városának, Soltvadkertnek ajálnja majd fel.

Ahogyan az új rekord is bizonyítja, javában tart a kucsmagomba-szezon, a különleges, ehető gombafajtára egészen június közepéig rábukkanhatunk. Ebben a cikkünkben számos érdekességet összegyűjtöttünk a gombáról és tippeket adunk a felhasználására is.

Lelépő.hu

Kapcsolódó