Lelépő
Image default

Hihetetlenül látványos videó mutatja meg, hogyan születnek újjá a palotanegyed ikonikus épületei

A Nemzeti Hauszmann Program keretében immár harmadik éve folynak a munkálatok a Palotanegyedben, Budapesten. A projekt vezetői pedig egy látványos videóban számos érdekességeket is megosztanak a Dísz tér és a Szent György tér meghatározó épületei, a Vöröskereszt Egylet egykori székháza, a József főhercegi palota és a volt Honvéd Főparancsnokság épületének rekonstrukciójáról.

A Dísz téren található egykori Vöröskereszt-székház már áprilisban elérte a legmagasabb pontját, augusztusban pedig a tető és a homlokzat kivitelezéséve folytatódtak a munkák, hogy aztán ősszel a belső terekre kerülhessen a hangsúly.

A József főhercegi palota a Szent György tér nyugati oldalán születik újjá.

Az alagsor kialakítását követően jelenleg a magasföldszint zsaluzásánál tart a munka, a vázszerkezet elkészítése után pedig megkezdődhet a homlokzat díszítése.

A most újjáépülő három palota közül egyedül a Dísz téren álló egykori Honvéd Főparancsnokság épülete rendelkezik eredeti részekkel, amelyek műemléki védettségűek. Az idén márciusban elkezdődött építkezés már a harmadik szintnél tart.

Az épületben a Budavári Palotanegyed látogatóközpontja működik majd.

Őszre készül el az épület teljes szerkezete, várhatóan ekkor magasodik újra a Várhegy közepén a terület egyik legmagasabb és legszebb kupolája, ami kilátóként várja majd a látogatókat.

(Forrás: Nemzeti Hauszmann Program)

Kapcsolódó