Lelépő
Image default

Négy napig minden a magyar filmekről szól majd a Balatonnál

Szerdán kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál, amelyen mintegy száz filmet mutatnak be. A szombaton záruló MOZ.GO fesztivál Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget.

A fesztiválon két különleges bemutatót is tartanak. A S.E.R.E.G. című, a mai katonaéletről szóló sorozat premierjére várják az érdeklődőket.

Emellett a résztvevők láthatnak részleteket Hunyadi című, tíz részes történelmi sorozatból is részeket.

A programok közül az új bemutatók mellett a szakmai beszélgetéseket is lesznek.

Nagyszerű filmek premierje lesz látható a MOZ.GO fesztiválon

A MOZ.GO fesztiválon lesz a premierje az Ők tudják, mi a szerelem című játékfilmnek Rátóti Zoltán és Tősér Ádám rendezésében, Udvaros Dorottyával és Blaskó Péterrel a főszerepben. Az eseményen Hubay Miklós azonos című művének 1964-es feldolgozása június 14-én látható a veszprémi Hangvilla nagytermében. Az Ők tudják, mi a szerelem című legendás tévéjátékot Ádám Ottó rendezte,

a főbb szerepeket Schütz Ila, Haumann Péter, Tolnay Klári és Sinkovits Imre alakítja.

Június 15-én a veszprémi Expresszóban lesz műsoron a Hollywoodban Andre de Tóth néven ismertté vált Tóth Endre Semmelweis című fekete-fehér, 1939-es játékfilmje. A vígjáték, a melodráma és a horror árnyalatait is kidomborító alkotás fő szerepében Uray Tivadar látható.

Középpontban a fesztivál életműdíjasai

A fesztivál idei életműdíjasaihoz kapcsolódóan szerepel a programban június 13-án Elek Judit Sziget a szárazföldön című filmjének restaurált változata. Míg az Agórában a Gulyás Buda által fényképezett Csak szex és más semmi, a balatonalmádi strandon a 20 éves Kontroll című film lesz látható. Ezek fénymegadója Deimanik Tamásné Baba volt. A veszprémi Expresszóban vetítik az Angi Vera című filmet, amelynek zeneszerzője Selmeczi György.

Június 15-én a nemrég elhunyt Eötvös Péter zeneszerző és Piros Ildikó életműdíjas tiszteletére a füredi Balaton mozi az Oscar-jelölt Macskajáték felújított változatát tűzi műsorra.

A fesztivál a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével valósul meg.

Lelépő, forrás: MTI

Kapcsolódó