Lelépő
Image default

Budapestet a világ egyik legszebb úti céljának választották az autós kirándulásokhoz

Budapest ideális úti cél az autós turisták számára. A város és környéke számos lehetőséget kínál egy felejthetetlen autós kiránduláshoz, ahol a látvány és az élmények garantáltan magukkal ragadják az utazókat.

A világ legszebb autós kirándulásainak úti céljainak toplistáján előkelő helyen végzett Budapest A DiscoverCars.com több mint 25 ezer értékelés alapján rangsorolta a legszebb városokat, amelyek lélegzetelállító tájakkal várják az autóval érkező turistákat.

A világ legszebb úti céljai

Az első helyet Hobart, az ausztráliai Tasmania állam fővárosa szerezte meg. Hobart a Mount Wellington (kunanyi) lábánál fekszik, és népszerű kiindulópont azok számára, akik a hegy csúcsára vezető lenyűgöző úton szeretnének végighaladni.

Második helyen Funchal, Madeira szigetének egyik területe áll. Harmadik helyezett a görög Kefalonia sziget lett, ahol a Melissani-barlang az autós turisták egyik kedvenc célpontja.

Budapest is bekerült a legjobbak közé

A tíz legszebb úti cél között a magyar főváros is szerepel. Budapest nemcsak történelmi és kulturális látványosságairól híres, hanem gyönyörű tájairól és festői útvonalairól is, amelyek ideálisak egy autós kiránduláshoz.

A Duna partján elterülő város lenyűgöző panorámával és számos kilátóponttal várja az utazókat. A Budai-hegység és a környező vidék autóval könnyen bejárható, és lenyűgöző kilátást kínál a városra és a vidékre egyaránt.

Íme a tíz legszebb úti cél az autós kirándulásra vágyók számára

  1. Hobart, Ausztrália
  2. Funchal, Portugália
  3. Kefalonia, Görögország
  4. Ponta Delgada, Portugália
  5. Larnaca, Ciprus
  6. Christchurch, Új-Zéland
  7. Pointe-a-Pitre, Guadeloupe
  8. Menorca, Spanyolország
  9. Lanzarote, Spanyolország
  10. Budapest, Magyarország

Nem minden fenékig tejfel azonban a Budapesten autózók számára. A DiscoverCars.com orábban azt is megvizsgálta, hogy Európa mely városaiban a legstresszesebb a vezetés. Ebbe a rangsorba is bekerült a magyar főváros.

Kiderült, mekkora stressznek vannak kitéve az autósok Budapesten a többi európai városhoz képest

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó