Lelépő
Image default

Rendhagyó campustúrákkal és tárlatvezetésekkel tart nyílt napot az ország legkreatívabb egyeteme

Nyílt napot tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) november 3-án. Egyebek közt rendhagyó campustúrák, tárlatvezetések, szakbemutató beszélgetések és nyitott műhelyek várják a diákokat.

Az egész napos programon a résztvevők bepillantást nyerhetnek többek között az animáció, formatervezés, fotográfia és az interaction design világába. Megismerkedhetnek a divat-és textiltervezéssel, az építőművészettel, a tárgyalkotással, továbbá az art and design management szakokkal.

A tájékoztató szerint a diákok szakokat bemutató előadásokon, MOME-oktatók és hallgatók prezentációin keresztül ismerhetik meg az itt folyó munkát. Emellett kötetlen formában is találkozhatnak az egyetemen tanulókkal és dolgozókkal.

Sőt, akár egyéni konzultációkra, portfólió-bemutatásra is lehetősége lesz a felvételire készülőknek.

Mint írták, a résztvevők reggel kilenc órától központi felvételi tájékoztatót hallgathatnak meg, majd a különböző szakokra várják őket. A diákok közelebbről megismerhetik a hallgatói szervezeteket, többek között a Student Hubot is. Itt az egyetemen elérhető ösztöndíj- és sportehetőségekről, rekreációs programokról és a hallgatók számára biztosított mentálhigiénés támogatás különböző formáiról érdeklődhetnek.

Lesz skicc workshop, filmvetítés, Építész Teaház és a látogatók előtt megnyitja kapuit a Mobility Design Lab. Emellett az egyetem alumni közösségének tagjai is mesélnek az egyes szakokkal kapcsolatos élményeikről és a MOME-diplomával bejárható karrierutakról.

Mint írták, a nyílt nap tájékoztatást nyújt mind az alap-, mind az angol és magyar nyelvű mesterképzésekről, a programok pedig a szakok közötti eligazodást segítik.

Akit a tárgyalkotás, a fotográfia vagy a grafika érdekel, az eseményen betekinthet a MOME TechPark műhelyeibe is. Az itt található laborok, kiemelkedő felszereltségű stúdiók sokrétű technikai lehetőséget adnak a kísérletezésre és a társmédiumokkal való találkozásra is.

A nyílt nap teljes ideje alatt megtekinthető a Design Curves: Vectors for the future című kiállítás. A tárlat az egyetem friss Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjas hallgatóinak munkáit mutatja be, 14 órától kapcsolódó tárlatvezetéssel.

A MOME Campus területét vezetett séták keretében is megismerhetik az intézménybe jelentkezni vágyó diákok – áll a közleményben.

Lelépő, fotók: MOME Facebook oldala

Kapcsolódó