Lelépő
Image default

Bezárt Eger legendás szálláshelye, kiárusítanak mindent, ami mozgatható

Hatalmas veszteség Egernek Senator-ház bezárása. A lejtmenet nem most kezdődött, innen azonban nincs visszaút.

Háromszáz éves műemlék épület üzemelt szállodaként

Eger szívében áll egy csodálatos, háromszáz éves barokk műemlék épületegyüttes. A Dobó téren épült 17. századi Sentator-háztól a város minden nevezetessége egy karnyújtásnyira van. Azt gondolnánk, ilyen háttérrel folyamatosan csúcsra jár a hely, folyamatosan élénk élet van a falai között. A hangulatos szobák, a látványos termek, a varázslatos terasz azonban kiürült. Végérvényesen.

A Senator-ház október 1-től nem fogad többé vendégeket.

Januárban már tudni lehetett, hogy komoly bajok vannak

A Senator-ház bezárása nem egyik napról a másikra valósult meg. Az év elején első lépésként az éttermi szolgáltatások szűntek meg, a szálláshely és reggeli azonban továbbra is várta a vendégeket.

A hétvégén azonban ennek is vége lett.

Oroján Sándor, egri önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint szeptember végével bontották fel a Senator-házat addig üzemeltető „Csöpi néniékkel” a szerződést. A bútorzat és az egyéb nagyértékű emléktárgyak az Egri Értéktár részét képezik, minden más azonban úgy tűnik, az üzemeltetők tulajdonában volt.

Kiárusítás és végső búcsú a Senator-háztól

Alighogy lehúzták a rolót, már közzé is tették Facebook oldalukon, hogy kiárusítanak mindent, ami mozdítható. Eladósorba kerültek a nagykonyhai felszerelések, az éttermi eszközök az asztaloktól kezdve a székeken át a poharakig és az evőeszközök.

Igény pedig lenne az egri szálláshelyekre, hiszen ahogyan azt a Lelépő is megírta, az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél a város, amelyet idén ősszel is előszeretettel látogatnak majd a magyar utazók.

Az egriek most egy emberént siratják a Senator-házat.

A bejegyzés alatti több tucatnyian fejezték ki sajnálatukat és együttérzésüket. Van, aki szerint a vendégszeretet felülmúlhatatlan példáját nyújtották az üzemeltetők, más pedig úgy fogalmaz: a Sentator-ház bezárása a városi kultúra számára is hatalmas veszteség.

Lelépő, fotók: Senator-ház Facebook oldala

Kapcsolódó