Lelépő
Image default

Olyan pizza készül Pakson, amire még Olaszországban is elismerően csettintenének

Magasztos üzenete van annak az országos kihívásnak, amit a napokban indított el a paksi Dolce Vita Étterem és Pizzéria. A hely tulajdonosa egy barátságos megmérettetésre invitálja a pizzák szerelmeseit, és ezzel szeretné fontos dolgokra felhívni a figyelmet.

Húsvétkor vette kezdetét az I. Dolce Vita Országos Mini-Pizza Challenge. A név árulkodó, de a mögöttes tartalom bőven túlmutat azon, hogy Magyarország pizzaszakácsai összemérjék szakmai tudásukat és kreativitásukat. Ahogy azt a kihívás neve illusztrisan mutatja, a kezdeményezés célja, hogy hazánk pizzériái, valamint a pizzakedvelő hobbiszakácsok megalkossák Magyarország Legszebb Mini-Pizzáját.

A paksi Dolce Vita Étterem és Pizzéria Facebookon meghirdetett eseményére várják a jelentkezőket, akiknek az a feladata, hogy elkészítsenek egy maximum 10 centiméter átmérőjű pizzát, legalább háromféle feltéttel. Az elkészült apróságokról a Dolce Vita várja a fotókat, melyeket a határidő lejárta után közzétesz majd Facebook oldalán és a közönségre bízza a zsűrizést. A legszebbnek ítélt mini-pizza megalkotója elnyeri a Magyarország Legszebb Mini-Pizzája 2025. címet, valamint az ezzel járó ismertséget és dicsőséget!

És hogy mi áll a kezdeményezés mögött?

Romeo Di Profio, a Dolce Vita tulajdonosa elmondta, hogy egy nagyon fontos dologra szeretné felhívni a figyelmet a kihívással. Mivel manapság már se szeri, se száma azoknak az egymásra licitáló, egyre nagyobbat, gyorsabbat, erősebbet alkotni akaró, vélt vagy valós versengéseknek, a kicsi dolgok szinte teljesen feledésbe merülnek. Gondoljunk csak például a „Világ Legnagyobb Bármijére”!

A „kis” dolgok alatt azokat kell érteni, amik naggyá teszik a „nagy” dolgokat. Például egy munkahelyet, egy vállalkozást a benne dolgozó, különböző részfeladatokat ellátó dolgozók teszik eredményessé, „naggyá”, mégis szinte senki sem a fáradhatatlan munkáskezek erőfeszítéseit látja meg, csupán a végeredményt. Romeo Di Profio szerint nagyon fontos, hogy tiszteletünket tegyük azoknak, akik a számunkra kis dolgokat végzik nap mint nap, alázattal, becsülettel.

És még egy nagyon fontos dolog: tanuljunk meg örülni az élet apró örömeinek!

Mint például egy finom pizza. Még ha tényleg falatnyi is!

Úgyhogy Kedves Pizzaszakácsok, Pizzériatulajdonosok, Hobbiszakácsok! Mutassátok meg, hogy a kis dolgoknak van sokszor a legnagyobb értéke, és készítsétek el Ti Magyarország Legszebb Mini-Pizzáját!

Lelépő

Kapcsolódó