Lelépő
Image default

Kütyüzés helyett túrázás – Ennyi kell ahhoz, hogy száz magyar iskola egy-egy millió forintot nyerjen

Jövő hétfőn indul a Millió lépés program őszi kihívása – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tavaszi kihívás „minden várakozást felülmúló sikere” után szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország program támogatásával.

Százmilliós nyereményeket osztanak szét a Millió lépés programban

A versengésben, ami tavasszal kétszázezer embert és kétezer iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát – tették hozzá.

A kihívás végén száz aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap egy-egy millió forintot sporteszközök vásárlására.

Kifejtették, hogy a kihívás során a versenyzők virtuálisan végig járják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, az applikáció naponta oszt meg érdekességeket a látványosságokról, az egészség megőrzéséről és a mozgás fontosságáról.

A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

Cél a kilométerek gyűjtése

A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 kilométer) után egy „sorsjegy” jár, és ha ötöt összegyűjtenek, akkor indulhatnak a résztvevők a sporteszközök vásárlására száz iskolának felajánlott egy-egy millió forintért – írták.

A program szeptembertől az idősebb korosztályt is megszólítja. Magyarországon ma több mint 170 gyaloglóklub működik, amik feladatuknak tekintik, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon és társasági programokon vegyen részt.

Hozzátették: a játék őszi fordulójában ezek a klubok is részt vehetnek, ők szintén az applikációban tudnak regisztrálni.

A gyaloglóklubok aktivitását is díjazzák. Azok között, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, ötszáz darab Nordic Walking botot sorsolnak ki.

A Millió lépés az életért programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el 2021-ben. A cél az egészséggel kapcsolatos tudnivalók és az aktív testmozgás népszerűsítése volt.

A MillóLépés app ingyenesen letölthető az App Store-ban és a Google Playben is – olvasható a közleményben.

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó