Lelépő
Image default

Meseszép mézeskalács-házikó bújik meg a Mecsekben

A Mecsek csodálatos úti cél az őszi kirándulásokra. Ha pedig figyelmesen járjuk az erdőt, igazi különlegességekre is bukkanhatunk. Ilyen például ez a mézeskalács-ház is, ami fantasztikus hangulatot áraszt a színes falevelek tengerében.

A Kelet-Mecsekben túrázva, Pécsvárad és a Zengő között igazi meseházra bukkanhatunk. Könnyen juthat eszünkbe róla a Jancsi és Juliska klasszikusa.

A kőből épült, palával fedett építmény a mézeskalács-házakra emlékeztet.

De akár a Hófehére és a hét törpe is játszódhatna itt, a lak ugyanis egészen parányi. A füst azonban nem száll fel belőle és

gonosz boszorkányok sem járnak erre almával megrakott kosárral.

A törpök helyett a vadászok használják a mézeskalács-házat

A pici építményt ugyanis az erdészek használják gazdasági célokra.

Úgy tudni, a mézeskalács-házat az 1970-es évek elején tervezte Scholtz Péter és a Komlós-völgyi vadászház nevet viseli. Építője az az Ilijin Petar vajdasági ács volt, akinek a Szép Ilonka-kilátót is köszönhetjük.

A mézeskalács-házat Pécsvárad felől indulva Magyaregregy felé haladva, nagyjából három kilométeres séta után érhetjük el.

Ezt olvastad már?

Hamarosan első osztályú kerékpárúton tekerhetünk majd a Mecsektől Tenkesig egy új projektnek köszönhetően. Az új út nyomvonala részben már meglévő közutakon, önkormányzati utakon halad majd, de több szakaszon teljesen új kerékpárutakat alakítanak majd ki.

A BERUHÁZÁS HÁROM SZAKASZBAN VALÓSUL MAJD MEG.
Az első Pogány, Szőkéd, Szalánta települések közigazgatási területén halad, a második Szalánta, Áta és Szőkéd településeket érinti, végül kerékpárutat és kerékpáros hidakat építenek Átán, Bissén, Kistótfalun, Vokányban és Siklóson is. Részletek ebben a cikkünkben.

Lelépő, fotók: Györkő Zsombor

Kapcsolódó