Lelépő
Image default

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök hét, védett helyen kvadozóra

A kvadozás, terepmotorozés és terepjárózás Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehetséges – emlékeztet a rendőrség.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, az erdőgazdaságok szakembereivel együttműködve lépnek fel a természeti környezet védelme érdekében. Ennek egyik szegmense

a környezetet károsító, engedély nélküli, esetenként védett természeti területen folytatott terepmotorozás, kvadozás és terepjárózás visszaszorítása.

A kvadozás és az off-road terepjárózás elleni fellépés érdekében a helyi rendőri szervek hetente célirányos, fokozott ellenőrzést szerveznek. Így történt ez október 28-án is.

A délutáni órákban a rendőrség tájékoztatása szerint a nemzeti park természetvédelmi őrétől érkezett jelzés a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrsének egyenruhásaihoz. A bejelentés szerint kvadosok és off-roadosok jelentek meg a rendőrőrs működési területén.

A rendőrök az információ alapján Szarvasgedén állítottak meg hét négykerekű terepmotort. Ezek sárral szennyezett külsejéből arra lehetett következtetni, hogy nem közúton használták azokat. A rendőrök lefolytatták a szükséges intézkedéseket velük szemben és azt mondják az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében

a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

Közös és határozott fellépésre van szükség az illegális tevékenységek, így a kvadozás ellen is

Nem ez az első alkalom és feltehetően nem is az utolsó, hogy a kvadosok védett területen végzik borzalmasan káros tevékenységüket. A Vérteserdő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a rendőrség szintén közös akciósorozatot indított nemrégiben. A cél itt is az, hogy minél hatékonyabban fellépjenek az erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek ellen.

Emellett az ország több népszerű kirándulóhelyén vannak jelen a hatóság képviselői. Lovasrendőrök járőröznek például a Pilisben és Nógrád erdeiben is, hogy megőrizzék a helyek békéjét.

Lelépő, fotók: Police.hu

Kapcsolódó