Lelépő
Image default

Döbbenet! Bezár a Tisza-tó legjobb étterme, már csak ezen a hétvégén kóstolhatjuk a zseniális ételeiket

Bezár a Mariska, Tiszafüred és az egész Tisza-tó legfantasztikusabb étterme. A hírt, az utolsó vacsora időpontját és a búcsúból származó bevétel jótékony célra fordításával kapcsolatos információkat a közösségi oldalukon osztották meg.

Vérzik a szív érte

Három évvel ezelőtt megálmodták, megvalósították és ismertté tették a Mariskát, ezzel feltették Tiszafüredet, Jász-Nagykun-Szolnok megyét és a Tisza-tavat a modern gasztronómia országos térképére. Most azonban

ebben a működési formában bezár a nagyszerű étterem.

Búcsú a Mariskától – Akár meki is jöhet a zseniális bisztró helyére

„Tapasztalatunkkal, helyismeretünkkel szükség esetén segítjük azt, aki továbbviszi, legyen akár McDonalds, Stühmer cukrászda, fine dining étterem, vagy egy modernebb csárda a folytatás” – írják közösségi oldalukon.

A búcsú ideje szeptember 30-án, szombaton jön el az „Utolsó vacsora” keretében.

Stílszerűen lesz kenyér és bor is, de koccinthatunk egy pohár pezsgővel is a Mariska sikereire.

Az étterem tulajdonosai az utolsó nap, azaz október elseje, vasárnap bevételét az UNICEF-nek ajánlják fel. Ahogyan a Mariska a közösségi oldalán felhívja a figyelmet, az UNICEF vészhelyzeti alapja lehetővé teszi, hogy az egyre rendszeresebbé váló természeti katasztrófák (földrengés Marokkóban, áradás Líbiában) és elhúzódó válságok (éhínség kelet- Afrikában, háború Ukrajnában) esetén azonnal segítséget tudjon nyújtani az ott élő gyerekeknek.

„Szerencsések vagyunk, hogy Tisza-tónál lehetőségünk van MINDEN GYEREKÉRT TENNI, gyertek, látogassatok el hozzánk vasárnap és támogassátok az UNICEF munkáját!” – teszik hozzá.

Ezt olvastad már?

Májusban mutatta be az étterem a magyar „Burgerpápával”, Jancsa Janival közösen megálmodott két hamburgerét. Ezekkel a Tisza-tó és a Hortobágyi Nemzeti Park előtt kívántak tisztelegni. Gerlai Attila séffel készítettünk ekkor interjút a különleges kollaborációról.

Elképesztő hamburgerekkel ünnepli a Tisza-tavat és a Hortobágyi Nemzeti Parkot a magyar étterem

Lelépő, fotók: Mariska Facebook oldala

Kapcsolódó