Lelépő
Image default

Ide menj, ha a mandulafa-virágzásban gyönyörködnél

Február utolsó napjaiban országszerte virágzásnak indultak a mandulafák. Az elképesztően szép, púderrózsaszín szirmokat bontogató fák látványa minden évben mágnesként vonzza a turistákat.
Idén sincs ez másként. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amelyeket érdemes felkeresnünk, ha a páratlan virágözönben gyönyörködnénk.

Európa legszebbje

Nem csak hazánk, hanem az egész kontinens legszebbjeként tartják számon a pécsi Havas Boldogasszony templom előtt álló, közel másfél évszázadot mandulafát. Idén is az elsők között borult virágba, igaz az időjárás meg is tréfálta, hiszen szirmainak a kibontása után kapott egy jókora adag havat is.

Balaton északi partja

Dörgicsén, a Szent György hegyen és Balatongyörkön is pompás mandulafák virágoznak a tavasz első napjaiban, ráadásul ezek megtekintését remek kirándulásokkal is összeköthetjük, például akkor ha a Kossuth kilátóhoz vagy a Szépkilátóhoz sétálunk.

Irány a Gellérthegy!

Az Instagrammerek mennyországa tavasz elején a rózsaszín virágokba borult Gellérthegy. Ha pedig elkészítettük a legjobb szelfiket és panorámaképeket a pompás fák és a Szabadság-híd kettősének kompozíciójában, érdemes bepillantanunk a legendás Sziklakápolnába is.
A természet kétségtelenül ébredezik téli álmából. Ebben a cikkünkben arról lehet olvasni, hogy a csodálatos pacsirták már énekelnek a Bükkben, itt pedig arról lehet látványos képeket nézegetni, miként élvezik a napsugarat a földből elsőként kibújó leánykökörcsinek, itt pedig a tavasz első szerelmespárját, a tündéri, csókolózó nutriákat örökítették meg a tatai lápon.
lelépő.hu, Fotók: Malik Regi photography, Novák Titanilla, Kónicz László

Kapcsolódó