Lelépő
Image default

Szombattól látogatható a magyar pavilon a világ legrangosabb építészeti biennáléján

A Néprajzi Múzeum többszörös díjnyertes épületét mutatja be az idei Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonja. A látványosság szombattól látogatható az immár 18. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállításon – közölte a Városliget Zrt. az MTI-vel pénteken.

A Néprajzi Múzeum többszörös díjnyertes épülete és azt megvalósító Liget Budapest projekt a világ egyik legrangosabb kulturális eseményén is sikert arat. A Velencei Építészeti Biennále szakmai megnyitóján mutatkozott be a világ minden tájáról érkezett szakemberek előtt.

A november 26-ig nyitva tartó Reziduum – The Frequency of Architecture című magyar tárlat egy hang-, tér- és fényinstalláció. A kulturális emlékezet megjelenéseinek bemutatására tesz kísérletet különféle kulturális rétegeken keresztül.

a régmúlt használati tárgyaitól az új épületen és annak urbanisztikai kontextusán át a kortárs zenéig.

A tájékoztató szerint a Velencei Építészeti Biennále-n a magyar pavilon a Néprajzi Múzeum mellett az idén 10 éves Liget Budapest Projekt eddigi eredményeit, és a közeljövőben megvalósuló elemeit, köztük az Új Nemzeti Galéria tervezett épületét is bemutatja például a Városliget makettje mellett videók és digitális információk segítségével.

A magyar pavilonról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Lenyűgözi a világot a Magyar Pavilon a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén

 

Nem ez az első alkalom, hogy a Néprajzi Múzeum felhívja magára a figyelmet. A TIME magazin nemrégiben a világ legnagyszerűbb helyei közé választotta. Mint ismert, a Liget Budapest Projekt keretében a Városliget tíz évvel ezelőtt kezdett el megújulni, az itt található fejlesztések hatalmas népszerűségnek örvendenek és sorra nyerik a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották.

Lelépő.hu

Kapcsolódó