Lelépő
Image default

Jó hír a családoknak: Ingyenes lesz a gyerkeknek az ország legnépszerűbb strandja

A Lupa Beachre idén 12 év alatt ingyen mehetnek strandolni a gyerekek és továbbra is ifjúsági kedvezmény jár a 12-18 éves korosztálynak – adta hírül a turizmus.com.

Elképesztő kedvezmények várnak a Lupán

„Az idei szezonban a 12 év alattiaknak ingyenes lesz a Lupa, egy felnőtt mellett akár három gyerkőccel érkezve” – mondta Gerendai Károly, a Lupa megálmodója. Hozzátette: olcsóbb, „ifjúsági jegyet” válthatnak a 12-18 év közötti fiatalok. Kedvezményes áron jöhetnek strandolni a 60+-osok, valamint féláron a budakalásziak és a szesntendreiek. Aki a munka után vágyik egy kikapcsoló csobbanásra, az 16 órától már 30%-os engedménnyel válthat „sunset” jegyet”.

A Lupa egy ingyenesen látogatható Gyereknappal indítja a szezont. Május 28-án programok hosszú sora várja a családokat.

Lesz majd Ninja warrior akadálypálya, lézerharc és kincskeresés, íjászat és célbalövés.

Programokban sem lesz hiány

Ha már az időjárás is kedvez, a vízen – egyebek mellett – kipróbálhatják a fiatalok a vízi kalandparkot, a vitorlázást, a SUP-olást és suhanhatnak az Óriásbanánon. Aki a parton maradna, annak ott a homokvárépítő verseny vagy akár zöldségfaragá. Várja őket megannyi sport is: a strandröplabda, a strandkézilabda, a tollas és a petanque – hogy csak néhányat említsünk.

A Lupán idén is lesznek újabb vízi szolgáltatások. A Quadro Watersport jóvoltából például az egyik leglátványosabb attrakció a Flyboard. Ez egy deszkaszerű carbon építmény, melyen állva a vendéget akár 4-6 méter magasra repíti a vízsugár. Hasonló elven működik majd a Jetpack, mely egyfajta „hátizsák”, ami a levegőbe emeli a vállalkozó kedvű látogatókat.

A Vidámpart a gyermekes szülők és a szülős gyermekek strandközpontja, egy megnagyobbított térrel és sekély vizű partszakasszal. Lesznek kézműves foglalkozások, valamint gyermekmegőrző, így a szülők is „megszökhetnek” igény szerint egy-egy csobbanásra.

a beachsportoknak is hódolhatnak a sportrajongók a strandfoci-, strandröplabda-, strandkézi pályákon.

Bővülnek a gasztronómiai szolgáltatások is. A Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások.

Zöld füves parttal és kedvezményesebb belépő árakkal csábítja a Lupa-tóhoz a látogatókat az Öböl strand. Ezt a Duna felőli oldalon futó EuroVelo kerékpárútról biciklivel is meg lehet közelíteni. Továbbra is ingázik a nyitvatartási napokon a belváros és a Lupa között a Lupa busz. A HÉV-vel érkezőket elektromos kocsik viszik a Budakalász megállótól a strand bejáratáig.

Lelépő.hu, fotók: Lupa Tó Official

Kapcsolódó