Lelépő
Image default

Egészen meglepő helyen nyílt korcsolyapálya Budapesten

Hóra, jégre, igazi téli hangulatra vágysz? A Magyar Természettudományi Múzeumba beköszönt a jégkorszak: megidézik a sarkvidéki jégtakarót és benépesítik a hideg éghajlat egykori lakóival. Légy részese te is a varázslatnak és korcsolyázz a jégkorszaki és sarkvidéki állatok között!

Az Északi-sarkvidéken, a tundrán és az Antarktiszon élő, veszélyeztetett állatok preparátumait állították ki. Emellett a legutolsó jégkorszakban élt állatok rekonstrukciói láthatók a Magyar Természettudományi Múzeum pénteken megnyílt új kiállításán. De ezzel egy időben egy beltéri, plasztik korcsolyapályát is átadtak a gyerekeknek – írja a Magyar Állatvédelem.

Korcsolyapálya az állatok között

A február 18-ig látogatható időszaki tárlaton 16 állatot, többek között a Déli-sarkvidéken élő serényes oroszlánfókát és Humboldt-pingvint is megnézhetjük. De láthatjuk

AZ ÉSZAKI-SARKVIDÉKEN ELTERJEDT SARKI RÓKA ÉS JEGESMEDVE, A TUNDRÁN MEGTALÁLHATÓ ALASZKAI FARKAS ÉS RÉNSZARVAS PREPARÁTUMAIT.

Emellett a legutolsó jégkorszak idején élt gyapjas mamut és dél-amerikai kardfogú tigris rekonstrukcióit láthatják az érdeklődők.

A helyszínen megnyílt, 13-szor 13 méter nagyságú plasztik korcsolyapályával a múzeumba látogató gyerekeknek újabb lehetőségük nyílt a játékra és a mozgásra.

Környezetbarát eljárással készült a korcsolyapálya

A múzeum élen jár a környezettudatos szemléletformálásban, ezért a korcsolyapályát környezetbarát, fenntartható eljárással készítették. A műanyag lapokból összeállított sporteszköz síkosságát egy speciális anyaggal, a növényi alapú glicerinnel való kezelése adja.

A korcsolyapályát múzeumi belépő megváltásával, felelősségi nyilatkozat aláírását követően lehet használni. A korcsolyázókat egész óránként engedik be a pályára, akiknek 50 percig van lehetőségük igénybe venni azt. A helyszínen ingyenesen, kaució letétele mellett lehet korcsolyát kölcsönözni 25-östől 47-es méretig, de saját korcsolyát is lehet hozni.

Ezt olvastad már?

Hamarosan nyitnak az ország legszebb jégpályái

Lelépő, fotók: Természettudományi Múzeum

Kapcsolódó