Lelépő
Image default

Ilyen most és így születik újjá a legendás Lepencefürdő

A Samsara park nyolcmilliárd forint értékű beruházásának keretében 30 japán hangulatvilágú luxusvillát épít és felújítja a Dunakanyar ikonikus strandjának kaszkádos medencerendszerét a tulajdonos Dreamland Holding – írja a turizmus.com
 
A terület fejlesztésére eredetileg megálmodott Visegrád Lepence Völgy elnevezésű beruházás korábban
 
közel 3,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a Kisfaludy-programban.
 
„A gazdasági környezet megváltozása miatt újra kellett gondolnunk a fejlesztési koncepciót, a kivitelezési költségek drasztikus drágulása ugyanis veszteségbe fordította volna a fürdő üzemeltetését. A területen hotel építése sem volt lehetséges, Visegrád ugyanis ki van zárva a szállodafejlesztési pályázatokból” – tájékoztatta a turizmus.com szerkesztőségét Szepesi Richárd, a Dreamland Holding Zrt. többségi tulajdonosa azokról az okokról, melyek miatt végül fejlesztési elképzeléseik átgondolása mellett döntöttek. Az állami forrásmegvonás ráadásul ezt a projektet is érintette, mely így – a jogerős építési engedély ellenére – végképp ellehetetlenült.
 
 
Az új ötlet megvalósításához a Dunakanyarra csodálatos panorámát kínáló, ám jelen állapotában teljesen elhanyagolt, 5,5 hektáros terület egy részét az önkormányzat és az illetékes hatóságok építési területté minősítették át.
 
Így épülhet fel a különleges adottságú helyszín Budapest felé eső részén az a harminc luxusvilla,
amit – a BalaLand Residence Apartmanhotel mintájára – az értékesítést követően az üzemeltető cég turisztikai hasznosításba vesz majd vissza. A terület kisebb része a Natura 2000 hálózat része, a nem beépíthető, mintegy kéthektáros területet pedig a leendő gyógyfürdő foglalja majd el.
 
 
Az erdő és a forrás találkozásánál épülő, luxuskategóriájú, lakófunkcióval épülő villák erőteljes ázsiai (japán) stílusjegyeket viselnek majd magukon. A panorámás épületek a BORD Építész Stúdió tervei alapján készülnek. Egyik típusuk kilencven négyzetméteres alapterülettel épül, a teraszán jacuzzival, a másik típust a legfelső szinten lévő panorámás hálószoba és a pezsgőfürdővel ellátott tetőterasz teszi különlegessé száztíz négyzetméteren.
 
A tulajdonos a saját erőből megvalósított beruházás keretében újraéleszti a legendás fürdő kaszkádos medencerendszerét, nyáriasított öltözőket és büfét alakít ki.
 
Ha a projekt költségvetése engedi, a régi úszómedence is újjászületik. A nagyközönség előtt is nyitott, prémium kategóriájú fürdő az év tizenkét hónapjában üzemel majd és az éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál. A beruházást várhatóan az ősszel megkezdik, a létesítmény 2025 tavaszán fogadhatja első vendégeit – tudtuk meg Szepesi Richárdtól.
 
lelépő.hu, légifotók: Jenes András

Kapcsolódó