Lelépő
Image default

Ezt a gyönyörű badacsonyörsi nyaralót választották az év házának

A szakmai zsűri szerint egy szívmelengető, mértéktartó badacsonyörsi nyaraló és a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának érzékeny és tiszta, kortárs épületalakítása a két legjobb 2023-ban. Idén először társasház különdíj is gazdára talál. Ezt a budapesti, Nagy Diófa utcai GRAND’OR társasház alkotóinak ítélte oda a zsűri.

A 2008 óta új időszámítását élő szakmai pályázaton családi ház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri. Ezek mellett két szakmai és további öt támogatói díj odaítéléséről is döntöttek. Idén rekordszámú, összesen hetvenegy épületet neveztek építészeik a családi ház, középület és társasház kategóriában. Harminckét középület, huszonöt családi ház és tizennégy társasház került az elismert szakemberekből álló zsűri asztalára.

Családi ház kategóriában a fődíjat idén iBenczúr László, Weichinger Miklós és Tóth Zsófia

egy kőburkolatos, tájba illeszkedő nyaraló tervezéséért kapták.

A legjobb középületért járó díjat Frikker Zsolt és Bődi Imre a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épületének tervezőinek ítélte oda a neves zsűri.

Szoják Balázs, az Év háza díj alapító kurátora értékelte az idei, családi ház kategóriában, a független zsűri által fődíjjal jutalmazott nyaralót. Úgy fogalmazott:

„Ritka és szívmelengető, amikor az alkotói mértéktartás és fegyelem ilyen értő közegre talál.”

Hozzátette, itt

a visszahúzódás és szerénység maga az erő és magabiztosság.

iBenczúr László pro Arch építész az elkészült badacsonyörsi épülettel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: fontos volt az egy nyelven beszélés. A teljes belsőépítészet, a beépített bútorok, az emeletre felívelő húzott fokú lépcső precíz, szegélyléceket nélkülöző faburkolata is a megbízói, tervezői és kivitelezői összhangot dicséri.

Hivalkodásmentes, kényelmes, ésszerű – sem méretben, sem költségekben nem elrugaszkodott, igazi HÁZ.

Az eseményen különdíjat kapott többek között az Új Pécsi Vásárcsarnok és a bodrogkeresztúri Dereszla Bisztró is.

Lelépő, fotók: Bujnovszky Tamás

Kapcsolódó