Lelépő
Image default

A világ legjobb úti céljai közé választották a 150 éves Budapestet

A Condé Nast Traveler nemzetközi utazási magazin ezúttal is összeállította hagyományosnak mondott rangsorát. A listán azok az úti célok szerepelnek, amelyek felkeresését 2024-ben ajánlják olvasóiknak. A világ legjobb úti céljai között a magyar főváros is szerepel.

A magazin szerkesztői körbenéztek a világon, fantasztikus városokat, régiókat és országokat vettek sorra, hogy összeállítsák 2024-es rangsorukat. A friss listában szerepel egy új chilei nemzeti parkban, Kanada vadonja, Ruanda és Francia Polinézia mellett Budapest is.

Budapest gazdag kincseit ajánlják az olvasóknak

A magyar fővárossal kapcsolatban a magazin szerkesztői elmondják, hogy csodálatos építészetében a szecessziótól és a neoklasszikustól a gótikán át a barokkig minden megtalálható,

a Duna pedig szalagként köti össze a várost.

Felhívják a figyelmet az ásványi anyagokban gazdag termálfürdőinkre illetve a nyüzsgő éjszakai életre. Azt írják a rombárok a példái annak, hogy „a kommunista uralom brutalitását követő viszontagságok” által is új lehetőségeket lehet létrehozni.

Emlékeztetnek arra is, hogy Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 150. évfordulójára megújult a Lánchíd is, ahonnan remek kilátás nyílik a Budai Várra és az Országházra. Felkeresésre ajánlják a Magyar Zene Házát, a szálláshelyek közül pedig az idén nyáron megnyitott, az Operaházzal szemben található, art deco stílusú W Budapestet javasolják.

Mint ismert, a korábban a Balettintézetnek otthont adó, történelmi Drechsler-palota született újjá mesés szállodaként. A hotel százötvenegy stílusos szobával és lakosztállyal, valamint háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit.

Így néz ki az egykori Balettintézetnek is otthont adó Drechsler-palota frissen átadott új luxusszállodája

Lelépő

Kapcsolódó