Lelépő
Image default

Egészen új oldalát mutatja meg a magyar népzene a kétszeres Fonogram-díjas művész előadásában

Új köntösben, koncertszínházi előadás keretében mutatja be Korpás Éva Szívharang című lemezét december 10-én a Hagyományok Házában.
 
A produkcióban a zenei élményen túl fontos szerepet kapnak egyéb művészeti zsánerek is. A koncertszínházi előadás kilép a megszokott népzenei keretrendszerből, izgalmas formai és gondolati megközelítéssel bővül.
 
 
A kétszeres Fonogram-díjas és Pro Urbe díjjal is kitüntetett népdalénekes, előadóművész, Korpás Éva koncertszínházi előadása a népzenét nem ismerők számára is megmutatja a műfajok sokszínűségét és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságot. A zene, az irodalom, a tánc, a bábszínházi elemek egységgé állnak össze, és
 
elkalauzolják a nézőt az érzelmek, a szerelem, a csalódás, az emberi viszonyok világába.
 
 
A produkció rendezője Gergely Rozália, bábszínészként Bánky Sára és György Zoltán Dávid működik közre. A zenei világot kiegészítő absztrakt, plasztik hatású látványt Horváth Márk alkotta meg, a táncszínházi vonalat a Magyar Állami Népi Együttes táncosai képviselik: Gyetvai Júlia, Kele Kristóf és ifjabb Zsuráfszky Zoltán.
 
 
A zenei kíséretet Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos és Hanusz Zoltán nagybőgős biztosítja, énekel Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória.
 
lelépő.hu, fotók: Hagyományok Háza

Kapcsolódó