Lelépő
Image default

Három forralt bor, ami beragyogja az egész telet

Az adventi vásárok horrorisztikus árakkal rettentenek el minket a forralt borozástól, nem kell azonban lemondanunk kedvenc téli italunkról, hiszen változatos módon elkészíthetjük otthon is. Erre mutatunk három zseniális alternatívát.
 
Meggyes vörösboros
 
Egy üveg vörösbort öntsünk egy lábasba, tegyünk bele egy bögre meggyet (befőtt vagy fagyasztott is tökéletes), ízlésünk szerinti mennyiségű cukrot, egy egész fahéjat, hat-nyolc darab szegfűszeget. Kezdjük el melegíteni, de még forráspont előtt vegyük le a tűzről, hogy az alkohol ne párologjon el. Melegen fogyasztjuk.
 
Almás fehérboros
 
Az elkészítési metódus ugyanaz, mint az alapreceptnél, azzal a különbséggel, hogy a meggyet kicseréljük alma, illetve körte szeletekre. Tehetünk belecikkekre vágott narancsot, sőt, birsalma kompótot is, a vörösbort pedig fehérre cseréljük. 
 
Epres rozés
 
A rozé borhoz fagyasztott epret vagy más bogyós gyümölcsöt teszünk, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük, édesítjük kedvünk szerint, felmelegítjük és máris fogyasztjuk.
 
lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó