Lelépő
Image default

Így néz ki az ország legdíszesebb települése idén húsvétkor

A balatoni település, Kéthely minden évben kitesz magáért, hiszen húsvétkor rendre ünnepi ruhába öltözik. Nem is akármilyenben, hiszen a község központja ilyenkor teljesen átalakul.
 
Idén mintegy tizenkétezer tojás került fel Kéthely központjában álló fára, emellett a kétezerháromszáz fős somogyi települést kivilágított tojásalagút, monumentális hímestojások és szalmából készült nyúl is díszíti. 
 
 
Idén egy újdonsággal is előrukkolt a település, egy műfűvel borított, NYÚL 001 rendszámú Trabanttal bővült a dekoráció. A járművet a település lakói közösen újították fel, hogy a húsvéti nyuszi el tudja valamivel hozni ezt a rengeteg tojás a településre. 
 
A kéthelyi húsvéti park igazi turistalátványosság, az idei évben pedig nem csak a helyiek készítettek látványos díszeket, hanem külföldről, Franciaországból, Németországból, Ausztriából és még New Yorkból is küldtek hímestojásokat.
 
 
A hétvégén élő állatok is érkeznek egy közeli tanyáról, nyuszik, bárány és kecskegida is elfoglalja helyét a húsvéti dekorációban. A kéthelyi és környékbeli termelők finomságokat és kézműves termékeket kínálnak majd, húsvéthétfőn pedig tűzoltó autóval locsolják meg a hölgyeket, hogy ne hervadjanak el.
 
Nem csak Kéthely öltött ünnepi ruhát. Pécsett is kiállították a Városháza elé az ikonikus óriás hímestojást, aminek az igazi történetét ebben a cikkünkben áruljuk el. 
 
Lelépő, fotók: Györkő Zsombor

Kapcsolódó